FB pix De Wraak van de Sony Ericsson X10 - Artikelpost

De Wraak van de Sony Ericsson X10

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1384 | Aantal woorden: 661 | Datum: | 0 commentaar

Uiterlijk

De Sony Ericsson X10 heeft een gigantisch 4" touch screen dat zo ongeveer de hele voorkant van het toestel omslaat. Het is dan ook een redelijk forse (119mmx63mm en 13mm dun) smart phone, maar het design is simpel en strak. Glanzend metalen accenten, afgeronde hoeken, en de achterkant is van vingerafdruk-werend plastic. Hier zit ook de cameralens met daaronder een LED-flits. Zowel de zaken- als consumentenmarkt kan met gemak aan de slag met de Xperia X10, die in wit en zwart verkrijgbaar is.

Gebruik

Het grote beeldscherm reageert snel en scherp op de lichte druk van je vingers. Er zijn meerdere drukpunten tegelijk mogelijk, en onder het scherm zitten drie knoppen: Menu, home en back. De camera wordt rechts in werking gesteld en de volumeknop die hier zit, fungeert bij het gebruik van de camera als zoom. Met de vele opties lijkt het allemaal nogal uitdagend, maar de belangrijkste trucjes heb je zo door.

Beeldscherm

Het 4" scherm van de X10 is een van de grootste op de markt. Met een resolutie van 480x854 is het mogelijk om via de 16:9 optie gewoon naar breedbeeldfilms te kijken als je het toestel een kwartslag draait. In hoge kwaliteit uiteraard, en dankzij de anti-reflectie is het scherm ook in de volle zon gewoon kraakhelder en duidelijk zichtbaar.

Internetmogelijkheden

In principe zijn alle GSM-netwerken (850, 900, 1800 en 1900) te ontvangen op de Sony Ericsson Xperia X10. Het is dus mogelijk om overal ter wereld te bellen, smsen en mail te checken. Uiteraard wel even in de gaten houden wat de kosten in het buitenland zijn! De verbinding is in elk geval snel en overal even sterk. E-mail, multimedia, surfen en sociaal netwerken: altijd en overal mogelijk. Via wi-fi, waar beschikbaar, natuurlijk net zo makkelijk!

Google Android

De Xperia X10 draait op het besturingssysteem van Google: het populaire Android. Via de Android market heb je dus direct toegang tot Gmail, navigatie en een overdaad aan apps en spelletjes. Je hoeft nergens lang op te wachten.

Multimedia
Wat betreft multimedia is de X10 een absolute topper. De geweldige geluidskwaliteit en het grote scherm maken het afspelen van muziek en filmpjes tot een waar feest. Vrijwel elke media format wordt ondersteund, en niet onbelangrijk: je kunt lekker je eigen koptelefoon inpluggen, dus je bent niet overgeleverd aan die kleine dingetjes die in je slakkenhuis verdrinken maar vervolgens nog steeds geen goed geluid geven. Het interne geheugen van 1GB is op te waarderen naar 16GB via de MicroSD-kaart (standaard bijgeleverd is een kaart van 8GB).

Sociale netwerken

Met al die verschillende sociale netwerken is het lastig om up to date te blijven. Hier heeft Sony Ericsson een oplossing voor bedacht: de Timescape app. Netwerken als Facebook, Twitter en ook Hyves worden netjes geordend. Die laatste bewijst dat de X10 sterk op de Nederlandse markt is gericht. Post updates, foto's of filmpjes en blijf ondertussen op de hoogte van de bezigheden van anderen…als je wilt kun je Timescape zelfs als homescreen installeren. Via het vergelijkbare Mediascape onderhoud je op gemakkelijke wijze je media bestanden en bewerk en bekijk je via een paar snelle handelingen koppelingen naar Flickr en Facebook.

Camera en extra's

De Xperia X10 heeft een camera van maar liefst 8 megapixel. De huidige standaard in 5, dus tel maar uit. Gezichtsherkenning, beeldstabilisatie, een LED-flitser, auto focus; overal is aan gedacht en het is bijna onnodig om nog een losse camera in je tas te stoppen. Verder is een GPS aanwezig, dus verdwalen tijdens je fotosessies ('s nachts bijvoorbeeld, want in het donker fotograferen levert supermateriaal op!) zit er niet meer in.

 

Over de Auteur

Sony Ericsson is altijd een sterke speler geweest in de telefonie. Met de Sony Ericsson Xperia X10 doet het duo-bedrijf uit Japan en Zweden weer helemaal mee in de wereld van de smartphones.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo