Drones in de maatschappij. - Artikel Post - Artikel Marketing

Drones in de maatschappij.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Timkk
Gezien: 528 | Aantal woorden: 505 | Datum: Wed, 21 Aug 2013 | 0 commentaar

De toekomst van drones.

De drone ofwel ook gekend als UAV unmanned aerial vehicle kan voor veel verschillende activiteiten ingezet worden. We denken hier vooral  aan acties die een gevaar kunnen betekenen voor mensen die deze acties normaal zouden uitvoeren zoals brandhaarden opsporen of het detecteren van chemische lekken in de industrie, dit kan gebeuren door middel van detectoren die aan de drone worden bevestigd.  Zaak is dat een drone voor dit soort werk veel geld kost maar als je daar een mensen leven mee kunt sparen is de keuze snel gemaakt natuurlijk.

Luchtfotografie.

Drones worden tegenwoordig meer en meer ingezet om luchtfotografie en luchtopnames te maken. Ze hebben het voordeel dat je laag over een publiek kan vliegen of in kleine ruimtes wat ondenkbaar is voor een gewone helicopter. Op vele festivals en sportwedstrijden word dan ook goed gebruik gemaakt van deze toestellen. Ze sparen immers ook hele dure helicopter vluchten uit. Er waren ook berichten in de media over beerdrones die op festivals bier zouden droppen maar dit is op z’n zachtst gezegd een beetje een idioot idee naar mijn mening.

Drones als speelgoed.

De meeste mensen kennen drones als militaire projectielen om oorlog mee te voeren maar sinds vorig jaar zijn de speelgoed drones of quadcopters ook bij ons hun intrede aan het doen. Het is allemaal begonnen met de AR drone van Parrot, een mooi stukje techniek wat tot voor kort ongezien was in de speelgoed wereld, het werd dan ook een ware hype maar met een prijs kaartje van om en bij de 300 euro is het wel  een heel duur stukje speelgoed geworden wat vele mensen niet voor hun kinderen zullen kopen. Rond de propellers is ook een schuimrubber ring bevestigd zodat dit een extra beveiliging kan betekenen bij een eventuele crash.

De laatste tijd is hier redelijk wat verandering in gekomen nu er vele andere spelers op de markt zijn gekomen en dit drukt natuurlijk de prijs heel hard omlaag, op drone.be kan je al een exemplaar bestellen voor 59 euro wat echt een peulschil is tegen over de 300 euro die de AR parrot kost.

 

Deze kleinere quadcopter vind ik meer geschikt als speelgoed omdat ze een niet al te grote vliegradius hebben en ze ook nauwelijks iets wegen.Over de Auteur

review webwinkels

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo