FB pix Een Aantal Zaken Die Je Moet Weten Voor Je Een LED TV Koopt - Artikelpost

Een Aantal Zaken Die Je Moet Weten Voor Je Een LED TV Koopt

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2619 | Aantal woorden: 490 | Datum: | 0 commentaar

LED verlichte TV’s zijn duurder dan gewone LCD TV’s

Zoals veel mensen al weten zijn de met LED verlichte LCD TV’s duurder dan de gewone LCD TV’s. Dit krijg je enigszins nog terug doordat een LED TV zo’n 20% minder energie verbruikt. Al moet er gezegd wordend dat het toch een jaar of vier duurt voor je dat terug wint. Dan is er natuurlijk ook nog het feit dat de beeldkwaliteit bij LED TV’s een stuk beter is dan bij LCD TV’s. Vooral de diepe zwarttinten komen veel beter tot zijn recht met een LED TV.

De Top LED TV’s komen dicht bij de kwaliteit van de beste plasmas, al zijn er nog nadelen.

LCD TV’s werden lang bekritiseerd omdat ze niet het niveau van zwarttinten produceren die je bij plasma TV’s wel ziet. Met de introductie van lokale dimming met LED verlichting werd dit enigszins verholpen. Vandaag kunnen de beste LED TV’s makkelijk de beeldkwaliteit halen die je bij sommige van de beste plasma televisies ziet. De beeldkwaliteit is werkelijk uitmuntend. Wat ook het noteren waard is het feit dat LED verlichte LCD TV’s veel zuiniger omspringen met hun energie verbruik dan plasma televisies. Een LED TV weegt trouwens ook nog eens een stuk minder dan een plasma TV. 

Wat minder is het feit dat je bij een LED TV een slechter zijzicht hebt. Wanneer je niet recht tegenover het toestel zit maar vanaf de zijkant naar een LED TV kijk kan je duidelijk zien dat de beeldkwaliteit minder is. Aan de andere kant heb je met een plasma TV dat probleem dan weer totaal niet. Je kan volledig vanaf de zijkant naar een plasma zitten kijken en de beeldkwaliteit blijft zonder meer uitmuntend. 

We hebben ook nog geen grote voordelen omtrent beeldkwaliteit gezien wat betreft de edge-lit LED technologie met of zonder lokaal dimmen. In sommige gevallen hebben LED TV’s zelfs slechtere beeldkwaliteit dan hun standaard CCFL verlichte LCD TV’s. Zoals gewoonlijk hangen prestaties en beeldkwaliteit sterk af van model tot model, maar verwacht niet dat LED automatisch beter beeldkwaliteit betekent. 

Indien je niet de correcte beeldinstellingen hebt, maakt het niet uit of je nu een LED of geen LED hebt. Je kan de beste HDTV in de wereld hebben met de beste en laatste nieuwe technologie, maar indien je instellingen niet correct zijn maakt het allemaal niet veel uit.

 Over de Auteur

Een LED TV kopen is nog altijd de moeite waard. Er is altijd wel ergens een LED TV aanbieding vinden

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo