FB pix Een korte analyse over een VPS - Artikelpost

Een korte analyse over een VPS

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 955 | Aantal woorden: 671 | Datum: | 0 commentaar

Binnen de hosting kent men de VPS als de ‘Virtual Private Server’. Wanneer men VPS voluit schrijft kan men al een beetje inschatten wat een VPS nou precies is. Zoals de naam al doet vermoeden, is een VPS een virtuele eigen serverruimte. Een gebruiker van een VPS krijgt dus geen volledig eigen server maar koopt of huurt een virtuele variant op een reeds bestaande, grotere, server. Middels VPS heeft een hosting bedrijf de mogelijkheid een grote server op te splitsen in gedeelde eenheden. Het fijne aan deze methode is dat iedere gebruiker, afnemer of klant zelf op voorhand de grote van zijn of haar “pakket” kan bestellen. Op die manier is een VPS zowel geschikt voor de kleine gebruiker als voor de gebruikers die een enorme hoeveelheid aan geheugen of webruimte nodig hebben.

 

VPS heeft zijn eigen privé gedeelte

In de inleiding van dit artikel is reeds benoemd dat een VPS kan worden opgezet naar behoeften van de verschillende gebruikersgroepen. Iedere website eigenaar kan dus zelf beslissen hoeveel CPU’s, hoeveel geheugen en hoeveel webruimte hij of zijn nodig heeft. In het algemeen wordt een VPS ingezet wanneer een Shared Hosting pakket niet meer voldoende is. Dit betekent dat prijstechnisch gezien een VPS interessant wordt vanaf ongeveer 20GB aan webruimte. Anders dan bij de relatief goedkope gedeelde hosting pakketten draaien de websites bij een VPS op een klein eigen stukje van de server. Dit leidt ertoe dat de website geen hinder ondervind van andere sites op de server daar er een scheiding tussen deze sites is opgetrokken. Wel is het zo dat men bij VPS nog een controlepaneel aan moet schaffen. Denk bijvoorbeeld aan de directadmin of cPanel administratiepanelen. Daar dit ook nog redelijk in de kosten kan lopen doet men er verstandig aan om de prijs/ kwaliteit verhouding goed te onderzoeken.

 

VPS is makkelijk schaalbaar

Een tweede, maar niet geheel onbelangrijk, voordeel van een VPS is dat deze eenvoudig schaalbaar zijn. Hiermee wordt bedoeld dat wanneer een website steeds meer bezoekers krijgt de website eigenaar kan besluiten extra geheugen toe te voegen. Dit gebeurt vrijwel altijd zonder de website offline gaat. Dit is bij zowel Shared Hosting en Dedicated Hosting nog wel eens anders. Bij Shared Hosting gaat een website simpelweg offline als het datalimiet is behaald terwijl men bij een Dedicated Server direct een extra (externe) schijf aan de server dient toe te voegen. Een VPS heeft deze problemen niet en is dus goed schaalbaar.Over de Auteur

Davide schrijft regelmatig over internet en hosting.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo