FB pix HDMI CEC - Artikelpost

HDMI CEC

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2423 | Aantal woorden: 840 | Datum: | 0 commentaar

HDMI CEC

CEC staat voor Consumer Electronic Control. Consumer Electronic Control zit sinds HDMI 1.2 in de kabel verwerkt. Praktisch alle kabels die u vandaag de dag a kopen bieden hier dus ondersteuning voor.

CEC bied een aantal nieuwe handige uitbriedingen, als uw apparatuur dit ondersteund. Uw apparatuur zal CEC enabled moeten zijn om dit goed werkend te krijgen. Nog lang niet alle bestaande apparatuur kan hier goed mee overweg.

Als u al uw apparatuur aansluit met een HDMI CEC kabel (vanaf 1.2 en nieuwer) zou uw dvd speler zelf kunnen communiceren met televisie en/of stereo toren, en andersom.

Ook is het mogelijk om op deze manier uw stereo toren te kunnen laten communiceren met de tv, of zelfs uw Playstation of Xbox kunnen laten communiceren met uw tv. Als u bijvoorbeeld een dvd in uw dvd speler stopt zal automatisch de tv op het juiste kanaal aan gaan waarna de dvd direct wordt weergegeven. Ook zal uw apparatuur vanzelf uit kunnen gaan als de film is afgelopen of u een aantal uren uw apparatuur aan laat staan maar er niks mee doet. Dit is natuurlijk niet alleen met het uitzicht om uw apparatuur zo energie vriendelijk te maken, dit is in de praktijk voor sommige dingen ook wel erg makkelijk. Als u bijvoorbeeld na de film in slaap valt op de bank dan wordt uw energie evengoed bespaart.

Uw huidige gebruikte afstandsbedieningen kunnen behoorlijk minder worden door deze nieuwe functie omdat u uw dvd speler ook zou kunnen bedienen met dezelfde afstandsbediening als dat u uw tv mee bedient.
Als al uw apparatuur aangesloten zit op uw tv dan wordt een signaal van de tv doorgestuurd naar uw dvd speler om bijvoorbeeld uw film op pauze te zetten of uw stereo toren volume harder en zachter te zetten. Dit gaat vooral in de toekomst erg uitkomst bieden met bijvoorbeeld tv signaal opnemen, u hoeft alleen maar uw recorder in te stellen met wat u wilt opnemen. Waarna de recorder zelf bepaald of hij aan of uit zou moeten staan om op te nemen.

Voorheen om op te nemen met een videorecorder zou deze de hele dag aan moeten staan, en zelfs op het juiste kanaal moeten staan. Dit is in zijn geheel niet meer nodig met de CEC technologie, en bied dit dus behoorlijk wat gemak. Er zijn inmiddels vele televisies die dit ondersteunen, ook de nieuwere DVD spelers kunnen hier goed mee overweg. Vaak is het echter nog wel zo dat uw apparatuur van hetzelfde merk dient te zijn om dit goed werkend te krijgen. Veelal werken verschillende merken met verschillende technieken, omdat ze graag willen dat u alles van hetzelfde merk koopt.

De fabrikanten zijn volledig vrij om hun eigen codes te implementeren, waardoor apparaten van verschillende merken niet, of niet volledig met elkaar samen werken. Onder andere Sony wordt hiervan beschuldigd, maar vrijwel altijd werken basisfuncties (zoals aan/uit). U dient hier dus goed op te letten bij de aanschaf als u hiervan gebruik wilt maken. Het kan namelijk ook in uw nadeel werken als dit staat ingeschakeld terwijl u dit niet wilt. Zo zal uw DVD of Blu-Ray speler uitgaan als u in plaats van op uw tv op uw beamer zou willen kijken. In de toekomst is uw TV afstandsbediening voldoende om al uw HDMI aangesloten apparatuur te bedienen.

 

Over de Auteur

RU connected biedt de beste kwaliteit hdmi & audiokabels zonder high-end prijzen. Onze kabels bieden een perfecte verbinding tussen uw apparatuur, zodat u optimaal van muziek of film kunt genieten.

Door een doordacht design en het gebruik van goede materialen kunnen wij producten maken die het signaal overbrengen zoals het bedoeld is en dit ook blijven doen.

In ons assortiment hebben wij: optische kabels, hdmi 2.0 kabels, digitale audiokabels en analoge audiokabels. Bij al onze producten staat de kwaliteit voorop.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo