FB pix Het outsourcen van kunststof spuitgieten in China - Artikelpost

Het outsourcen van kunststof spuitgieten in China

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3190 | Aantal woorden: 498 | Datum: | 0 commentaar

In de productontwikkeling wordt tegenwoordig meer en meer kunststof artikelen ontworpen voor de massa productie, dit vanwege de lage kosten per gespoten onderdeel en de mogelijkheden tot functie integratie. Kunststof als vervanging van metalen onderdelen is een normale gang van zaken tijdens het herontwerpen. Daarbij is kunststof de nummer 1 gebruikte materiaal voor verpakkingen.  

Er zijn diverse maak-technologie-en voor kunststoffen zoals het blaasvormen ( denk aan shampoo flessen of cola flesjes), vacuumvormen ( denk hierbij aan kunststoffen eierdozen) en het spuitgieten.. 

Nadeel van spuitgieten zijn de hoge aanmaakkosten van matrijzen in het Westen. Door de opkomst van lage lonen landen zoals China worden sinds de jaren 90 steeds meer plastic onderdelen en producten  ingekocht in die landen. Van alle speelgoed op de Europese markt komt ongeveer 70 procent uit China (inclusief Hongkong). Iedereen kent wel de speelgoedjes met de Made in China stickers. Niet alleen lage lonen maar ook goedkopere staalsoorten en lagere overheadkosten leiden tot lage aanmaakkosten in China. Daarbij zijn er vaak zoveel mould shops bijelkaar in een gebied, dat deze wel competatief moeten blijven ( zogenaamde clustering van bedrijven).

Het nadeel van de hoge aanmaak kosten in het westen wordt dus door diverse factoren te niet gedaan in China. Tegenwoordig horen we wel meer geluiden over stijgende loon en materiaal kosten, maar China blijft nog steeds een Walhalla voor matrijzen inkopers! Zo een Walhalla zelfs, dan men ook kleinere en testmallen kan inkopen:

In het westen wordt kunststof spuitgieten meestal toegepast voor het vervaardigen van grotere aantallen producten. Door een flexibele inzet en goedkopere matrijzen , die in China worden vervaardigd wordt het tegenwoordig mogelijk gemaakt om kleine of zelfs nul series te vervaardigen in China.

Een andere (inkoop)strategie voor de aanmaak van geharde matrijzen met een lange levensduur is deze in China uit te voeren, waarna de matrijzen worden ge-exporteerd naar het Westen. Zo kan men behoorlijk besparen op matrijskosten ( tot 50%) maar kan met wel sneller leveren in het westen omdat de tijd voor het vervoer van de producten niet meer nodig is.

Over de Auteur

Triple-c Ltd is een aantal jaren actief in de kunststof productie, matrijzen makerij en rapid prototyping.

Voor het vervaardigen van uw kunststof spuitgiet producten in China bent u bij tripe-C aan het juiste adres.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 4.3
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo