Het programmeren van Besturingstechniek - Artikel Post - Artikel Marketing

Het programmeren van Besturingstechniek

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: arnome
Gezien: 216 | Aantal woorden: 395 | Datum: Wed, 17 May 2017 | 0 commentaar

Laten we beginnen met de basis. Wat is besturingstechniek nu precies? De Nederlandse Encyclopedie Enclyclo beschrijft het als volgt: Besturingstechniek houdt zich bezig met zaken als het laten werken van machines en aansturing van installaties. Besturingstechniek richt zich veel op de industrie, dat wil zeggen machinebouwers en machinefabrieken. 

Het propgrammeren van de besturingstechniek

Deze techniek zorgt er dus voor dat complexe machines en installaties bestuurd kunnen worden, of automatisch taken kunnen uitvoeren. Is er geen besturingstechniek aanwezig, kunnen de motoren en sensoren elkaar niet aansturen, want ze weten niet wat ze moeten doen. Deze besturing wordt natuurlijk ergens op geïnstalleerd in de installatie. Dat gaat met zogenaamde PLC-bordjes. PLC staat voor Programmable Logic Controller, simpel gezegd is het een controller (aansturing) waar je aan de hand van logica regels in kunt programmeren. Dit kan uiteindelijk zeer complex worden, afhankelijk van de taken die een machine of installatie moet kunnen doen.

De mogelijkheden

Er zijn onwijs veel mogelijkheden met deze techniek. Zo kan er een installatie worden geprogrammeerd die het complete klimaat in een tuinbouwbedrijf regelt. Dit kan dan aan de hand van een enorme hoeveelheid sensoren. Bijvoorbeeld temperatuursensoren, stijgt de temperatuur te veel, dan zorgt de geprogrammeerde techniek ervoor dat de koeling wordt aangestuurd. Of bijvoorbeeld een soorteer-band met ingebouwde kleursensoren. Komt er een groene paprika voorbij? Dan gebeurt er iets anders dan wanneer de sensor een rode ziet. Dit zijn maar wat simpele voorbeelden. Maar besturingstechniek kan dus erg complex worden. Er moet goed worden nagedacht over wat er allemaal uitgevoerd moet kunnen worden, vervolgens moet dit op de juiste manier met een PLC worden geïnstalleerd. Het is dan ook verstandig om dit te laten uitvoeren door echte vakmannen, zodat er geen fouten in de programmering komen. Want een klein foutje kan al erg duur worden. Ga dus op zoek naar een goede PLC programmeur, met ervaring in de branche van jouw machines of installaties. 
Over de Auteur

Schrijft over verschillende onderwerpen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[330 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[108 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo