Hoe kies je een kleurenprinter? - Artikelpost

Hoe kies je een kleurenprinter?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 260 | Aantal woorden: 678 | Datum: | 0 commentaar

 

Zwart of kleur? Die keuze heb je intussen duidelijk al gemaakt. Toch is lang niet iedere kleurenprinter hetzelfde. Er zijn dan ook een aantal zaken waar we tijdens het keuzeproces rekening mee dienen te houden. Moet de printer kunnen scannen? Waar zal je de kleurenprinter voornamelijk gebruiken? Moet de printer ook in de cloud kunnen werken? Het zijn slechts enkele vragen die jou zullen helpen om een geschikte kleurenprinter te kiezen.

Enkel printen of ook scannen en kopiëren?

In de eerste plaats zal je moeten nagaan of een klassieke kleurenprinter al dan niet volstaat voor het gebruik dat jij er van wenst te maken. Een klassieke monofunctionele printer is het goedkoopst en staat jou toe om te printen in kleur. Met een multifunctionele all-in-one printer kan je dan weer printen, scannen en kopiëren in kleur. Met sommige multifunctionele printers kan je tegenwoordig ook eenvoudig scannen.

Voor welke afdrukken heb je de kleurenprinter nodig?

Ook het soort afdrukken zal de keuze voor een geschikte kleurenprinter beïnvloeden. Voor foto's en marketingdrukwerk kies je bijvoorbeeld best voor een kleureninktjetprinter. De kleuren ogen hierbij scherper en natuurlijker. Vaak is zo'n printer wel een tikkeltje duurder in gebruik. Voor het drukken van interne spreadsheets of briefpapier kies je daarom best voor een kleurenlaserprinter.

Houd er overigens rekening mee dat men voor privacygevoelige informatie steeds vaker inktjetprinters adviseert. Bij een groot aantal laserprinters kan men immers via een onzichtbaar watermerk de oorsprong van de brief forensisch nagaan. In het kader van geheime briefwisseling of betrouwbare sterkmakingsdossiers kan dat uiteraard niet de bedoeling zijn. Voor klassieke correspondentie of drukwerk hoeft dat anderzijds geen bezwaar te zijn.

Hoe wens je te printen?

Tegenwoordig beschikken de meeste kleurenprinters over netwerkfunctionaliteiten. Op die manier kan je overal in huis of op kantoor draadloos printen. Wens je ook te printen vanuit de cloud? Dan zijn er verschillende Google cloudprinters waarmee je zowel vanaf computers als tablets en smartphones kan printen – ongeacht of je nu thuis bent, op het werk of op de trein. Wil je daarentegen eenvoudig printen vanaf Appletoestellen? Dan zal de kleurenprinter Apple AirPrint dienen te ondersteunen.

Over welke functionaliteiten moet de kleurenprinter beschikken?

Het is misschien wel een van de belangrijkere vragen die we ons kunnen stellen: wat zijn de benodigde functionaliteiten van de kleurenprinter? Zo kan je kleurenprinters vinden waarbij je louter enkelzijdig kan afdrukken, terwijl er eveneens varianten bestaan voor dubbelzijdig printen. Denk ook andere functionaliteiten zoals de automatische documentdoorvoer bij het scannen of kopiëren van grotere documenten of een aanraakscherm waarmee we ook eenvoudig naar Evernote kunnen scannen. Maak vooraf een lijstje van wat zeker niet mag ontbreken en ga op basis hiervan op zoek naar een geschikte kleurenprinter. Uiteraard houd je hierbij ook rekening met de eigenschappen van het toestel. Denk bijvoorbeeld aan de afdruksnelheid per minuut of het gegenereerde geluid tijdens het printen.

Welke cartridges wens je te gebruiken?

Misschien heb je wel nog een voorraad liggen van de vorige printer of heb je een bepaalde voorkeur? Ook de cartridges kunnen het keuzeproces mee vormgeven. Waar cartridges van de fabrikant vaak de beste afdrukkwaliteit bieden, geven sommigen toch de voorkeur aan acceptabele alternatieven. Op basis van die alternatieven kunnen zij dan tot 50% besparen ten opzichte van de originele cartridges. Anderzijds geven niet-originele cartridges bij sommige toestellen ook problemen. Wens ook jij niet-originele cartridges te gebruiken? Ga dan vooraf de beschikbaarheid na en laat je goed informeren: zij zijn echt niet bij alle toestellen een goede keuze. Soms is een toestel met een inkttank bijvoorbeeld veel voordeliger.Over de Auteur

DePrinterexpert levert en beheert printers voor bedrijven. Dit doen we voor zowel lokale ondernemingen in Apeldoorn tot en met multinationals met filialen over de hele wereld. Met onze jarenlange ervaring in het beheren van printerparken voor ondernemingen, denken we graag met onze klanten mee.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo