FB pix Hoelang mag een HDMI kabel zijn ? - Artikelpost

Hoelang mag een HDMI kabel zijn ?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1514 | Aantal woorden: 402 | Datum: | 0 commentaar

In detail leggen we uit hoelang mag een HDMI kabel zijn ?

De vraag hoe lang dergelijke kabel mag zijn wordt relatief veel op het internet geplaatst. Nu, u moet zichzelf afvragen waarvoor wil ik deze kabel gebruiken en wat moet deze aankunnen qua specificatie.

De algemene regel is dat HDMI kabels tot 5 meter geen kwaliteitsverlies geven, echter als je langer gaat, kan het zijn dat dit wel het geval is. Je hebt nl. een 20 meter HDMI kabel die perfect zijn werk doet, echter is het mogelijk dat hoge resoluties niet behaald kunnen worden. 1080p is niet gegarandeerd.

Wat kan helpen bij langere HDMI kabels ?

Je kan kijken of de connectoren verguld, vernikkeld of vergoud  zijn, dit geeft een betere geleiding. Een solide en dikkere kabel is vele malen stugger dan een simpele kabel, echter heeft dit niets te maken met de kwaliteit van de kabel. Eveneens prijs/kwaliteit een duurdere kabel is niet altijd een betere kabel.

Eveneens als je wil genieten van 3D of het ethernet kanaal, is een HDMI kabel 20 meter af te raden, deze zal niet optimaal functioneren naar behoren en dit gaat wel ten koste van de kwaliteit. Hoe korter de kabel deze beter voor het eindresultaat.

Qua prijzen wordt er ook heel wat gediscussieerd op het internet, er zijn winkels met woeker prijzen maar eveneens ook winkels met extreem lage prijzen. Een leek in het gebied vraagt zich dan af, waar mag ik deze gaan kopen. Je hebt altijd A en B merken , zijn deze minderwaardig ? Nee dit hoeft niet altijd zo te zijn. Een HDMI kabel van 1 meter vind je al aan €5,95, die zelfde kabel in stugger formaat, andere verpakking kan je ook vinden aan €25, is deze dan beter ? Het enige antwoord is NEE. Deze zal even goed zijn ding doen als de goedkopere.Over de Auteur

Dennis Lembrechts, jong maar ervaren internet ondernemer met een gerichte passie op zoekmachine optimalisatie. Naast mijn werk vind je me veelal op het voetbalveld of in de fitness.

Verder behoren de wintervakanties tot de vaste vakantiedagen van het jaar. Echter een beetje zon in de maanden juni en julie kan geen kwaad.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo