FB pix HVLS Ventilatoren - Artikelpost

HVLS Ventilatoren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1653 | Aantal woorden: 338 | Datum: | 0 commentaar

HVLS ventilatoren staat voor High Volume Low Speed ventilator, deze ventilatoren kunnen een grote hoeveelheid lucht verplaatsen doordat de ventilatoren een grote diameter hebben. De diameters variëren tussen 2,4 en 7.3 meter, de grote diameter zorgt ervoor dat de warme lucht rustig naar beneden wordt geduwd.

HVLS ventilatoren in de winter
In de winter ontstaat er in hoge ruimtes een groot temperatuurverschil tussen het vloerniveau en plafond. Dit kan oplopen tot meer dan 1 graden per meter. Hierdoor kan er een onaangename binnenklimaat ontstaat en een groot verlies van de warmte.
De HVLS ventilator zorgt ervoor dat de warme lucht naar beneden wordt geduwd waardoor het temperatuurverschil wordt verkleint tot minder dan 2 graden.

HVLS in de zomer
Door de grote diameter van ventilator zorgt het voor een luchtbeweging wat resulteert in een gevoelstemperatuur die afneemt met 2°C tot 5°C. Dit is gunstig voor grote ruimtes waar airco te kostbaar is en voor ruimtes waarbij nu airco wordt gebruikt en energie bespaart kan worden.

Ontwerp van de ventilator
De HVLS ventilatoren zijn te vinden in de diameters van 2,4 m tot 7,3 m en hebben 4 tot 10 bladen. Hoe meer bladen aanwezig zijn hoe beter de lucht wordt verplaatst. De ventilatoren hebben een motor vermogen van 1 tot 2 pk en verbruiken slechts 6 cent aan energie per uur. De HVLS ventilator kan een luchtsnelheid creëren rond de 0,2 m/s in verwarmingsperiode tot maximaal 3 m/s in de koelingsperiode. BIG FANS is de leidinggevend producent van de HVLS ventilatoren.

 

Over de Auteur

Gijs Groen is adviseur van de firma Green Breeze is distribiteur van de  BIG ASS FANS in Europa. Gijs adviseer hoe u van de voordelen kan genieten van de BIG ASS FANS. Meer informatie vindt u op www.plafondventilatoren.com

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo