FB pix Internetsnelweg - Artikelpost

Internetsnelweg

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2506 | Aantal woorden: 378 | Datum: | 0 commentaar

Tegenwoordig bieden de iets modernere gemeentes hun inwoners internet via glasvezel met tussenkomst van een internetprovider uiteraard. Maar toch, de gemeente moet er voor zorgen dat de glasvezelbekabeling er ligt en dat is vaak een enorme operatie.

Voor het aanleggen van het glasvezelnetwerk moet er gegraven worden in uw straat. Het is te hopen dat deze operatie niet al te lang duurt want dit geeft nogal wat overlast. Daarna moeten de woningen worden aangesloten op het glasvezel. Dit gaat door middel van ondergrondse boringen vanaf de straat door uw tuin. Vervolgens moet de glasvezel tot in de woning gebracht worden. Dit gebeurt via een kleine opening in de voorgevel, zodat de kabel via de kruipruimte naar binnen gebracht kan worden. De kabel wordt dan in de meterkast bevestigd. Je ziet dat voordat je van supersnel internet kan genieten moet er nog heel veel gebeuren.

Eenmaal in je huis aangekomen, is het natuurlijk niet de bedoeling dat het internet met een slakkengangetje verder gaat. Ga goed na of uw bekabeling en modem nog wel goed genoeg zijn om met deze nieuwe ontwikkelingen mee te gaan. De bestaande kabeltypes zoals UTP, FTP en STP komen voor in verschillende kwaliteiten oftewel categoriën, cat. 5, cat. 6 en cat. 7. Het is duidelijk dat je hier niet op moet besparen. Kies voor de hoogste kwaliteit. Let ook op goede kwaliteit connectoren. De AMP netconnect is veel gebruikt en krijgt goede recensies.

Voor de rest moet de WIFI router ook met de tijd meegaan. Niets is vervelender dan langzame of niet bereikbare WIFI. Doe eens een speedtest.

Films op je smart TV bekijk je nog altijd het beste met een vaste internetverbinding. Het is heel erg irritant als je een film aan het bekijken bent en de film kan niet snel genoeg binnen gehaald worden.Over de Auteur

Cousine schrijft over van alles en nog wat in het kader van SEO.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo