FB pix Joomla: Makkelijk Een Professionele Website Maken - Artikelpost

Joomla: Makkelijk Een Professionele Website Maken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1169 | Aantal woorden: 795 | Datum: | 0 commentaar

Joomla is gratis software waarmee je snel en makkelijk een mooie en professionele website kunt maken zonder dat je hiervoor veel technische kennis nodig hebt. Met Joomla is het heel makkelijk om een website op te zetten, nieuwe content te plaatsen en extra functionaliteit toe te voegen met behulp van zogenaamde "Extensions". De software kan gebruikt worden voor kleine, particuliere websites maar ook voor grote zakelijke sites, webwinkels en online magazines.

Wat Is Joomla?

Joomla is een content management system, ook wel CMS genoemd. De software bestaat uit een frontend en een backend. De frontend is wat bezoekers van je website zien. De backend is het administratieve gedeelte van je website. Hier kun je alleen in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Via de backend kun je heel makkelijk nieuwe pagina's en artikelen toevoegen, een nieuwe template instellen en Extensions installeren.

Joomla is open source. Dit houdt in dat je vrije toegang hebt tot de broncode. Dit betekent dat je naar wens aanpassingen en verbeteringen kunt aanbrengen, mocht je daar behoefte aan hebben. Dit is echter alleen nodig als je hele specifieke eisen hebt met betrekking tot de functionaliteit van je website. Joomla is zo opgebouwd dat je heel makkelijk de functionaliteit en de layout van je website kunt aanpassen zonder dat je ook maar iets met de broncode hoeft te doen.

Joomla Installeren

Om Joomla te kunnen installeren moet je hosting provider beschikken over PHP en MySQl. De software is namelijk geschreven in PHP en gebruikt een MySQL database voor de opslag van gegevens. De meeste hosting providers beschikken hierover. Daarnaast bieden de meeste providers ook een controle paneel zoals Direct Admin of cPanel waarmee je Joomla met een druk op de knop kunt installeren. Mocht je webhost hier niet over beschikken dan wordt het een ander verhaal en zul handmatig een database aan moeten maken en Joomla via FTP moeten installeren.

Joomla Leren Gebruiken

Om het maximale uit Joomla te halen zul je je wel even moeten verdiepen in deze software. Hoewel het relatief eenvoudig is om een website op te zetten, zijn er zoveel mogelijkheden dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. De beste manier om de software onder de knie te krijgen is waarschijnlijk het volgen van een Joomla cursus. Dit kan je veel tijd besparen omdat je dan stapsgewijs en in een logische volgorde leert hoe je de software moet gebruiken.

Als je geen zin hebt om een cursus te volgen dan is er een grote Joomla support community waar je, als je even zoekt, op de meeste vragen wel antwoord kunt vinden. Daarnaast zijn er ook heel veel online tutorials te vinden die je verder kunnen helpen.

Joomla Templates en Extensions

Een van de mooiste dingen van Joomla is dat je op een eenvoudige manier de layout en het uiterlijk van je website kunt veranderen en extra functionaliteit kunt toevoegen.

De makkelijkste manier om het uiterlijk van je site te veranderen is door het installeren van een nieuwe template. Er zijn duizenden Joomla templates en een groot deel hiervan is gratis te downloaden. Als je specifieke eisen hebt met betrekking tot het uiterlijk van je website dan kun je een bestaande template aanpassen of je eigen Joomla template maken.

Hetzelfde geldt voor het toevoegen van extra functionaliteit. Er zijn talloze "Extensions" te vinden, waarvan er veel gratis te downloaden zijn. Voor sommigen moet je echter betalen. Daarnaast kun je ook je eigen Extension schrijven. Hiervoor moet je wel kennis hebben van PHP.

Conculsie

Joomla is een uitstekend content management system, wat bewezen wordt door het feit dat het al door miljoenen websites gebruikt wordt. Hieronder bevinden zich ook zeer grote zakelijke websites, webwinkels en online communities. Het is relatief eenvoudig om met Joomla zelf een professionele en goed uitziende website te maken, zelfs zonder kennis van PHP, html of css. Er is echter wel een leerproces aan verbonden. Dit kan aanzienlijk versneld worden door het volgen van een goede Joomla cursus. Al met al is Joomla een zeer goede keuze als je zelf een mooie en dynamische website wilt maken zonder hiervoor de aanzienlijke kosten te betalen die je kwijt zou zijn als deze zou laten maken door een webdesign bedrijf.Over de Auteur

Op Ebooks-Enzo.com vindt je een groot aanbod van Nederlandse digitale informatieproducten zoals e-books, e-cursussen en software. Vind de beste informatieproducten of schrijf een review over een product dat je kent en help anderen in hun keuze.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo