KPN en Belcentrale voor de rechter - Artikel Post - Artikel Marketing

KPN en Belcentrale voor de rechter

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 256 | Aantal woorden: 417 | Datum: | 0 commentaar

 

Binnenkort staan KPN en Belcentrale weer voor het hekje, 22-8-2018.

Deze twee zakelijke telecomaanbieders zijn zowel partners als concurrenten en dat levert al jaren een juridisch schouw- en steekspel op. Belcentrale verwijt KPN in het kortgeding dat voor eind augustus gepland staat laster.

Medewerkers van de telefonische KPN helpdesk uiten zicht onjuist en ongeoorloofd in relatie tot Belcentrale. Gezien het feit dat KPN en Belcentrale concurrenten zijn, zou dat nog te verklaren zijn.  Echter is er tevens een zakelijke relatie tussen beide telecomaanbieders. Belcentrale is namelijk KPN wholesalepartner van KPN en neemt exlucisef diensten af bij KPN, onder andere voor WLR, Wholesale Line Rental en VoIP diensten.

Deze constructie levert geregeld verwarring op. Belcentrale meldt dat ze partner is van KPN en dat ze gebruik maakt voor haar WLR dienst van het netwerk van KPN. Medewerkers van KPN Helpdesk daarentegen ontkennen glashard deze relatie, waardoor veel klanten van zowel KPN als Belcentrale in verwarring worden gebracht. Uit bandopnames van deze gesprekken blijkt bovendien dat KPN helpdeskmedewerkers zich stelselmatig negatief uiten over Belcentrale.

Eerder, om precies te zijn op 27-10-2017 werd hier door Belcentrale al een zaak aangespannen. KPN liet toen weten dat helpdeskmedewerkers waren geïnstrueerd om zich niet langer negatief te uiten over Belcentrale. De rechter achtte dat destijds voldoende om de zaak te daarbij te laten.

Volgens de directeur van Belcentrale: “Wij houden ons in al onze uitingen naar klanten en potentiele klanten aan alle afspraken die met KPN en ACM zijn opgesteld. Hier zien we dagelijks op toe. Wij worden echter geregeld geconfronteerd met lasterlijke en concurrentievervalsende praktijken van een partij waar we tevens een zeer grote afnemer bij zijn. ”

 

Belcentrale is sinds twee jaar de snelst groeiende provider in de traditionele telefonie markt van CPS en WLR. Daarnaast biedt ze VoIP oplossing aan in het MKB. 

KPN is een voormalig staatsbedrijf dat na de privatisering nooit echt de weg naar boven heeft kunnen vinden. Het aandeel KPN daalde woensdag verder naar rond de 2,46 euro. 

 Over de Auteur

Sinds 2006 heeft Belcentrale een reeks innovatieve oplossingen op de markt gebracht die altijd meteen besparingen opleveren voor ondernemers en die tegelijkertijd ook simpel in gebruik zijn. Installatie en onderhoud worden in alle gevallen door Belcentrale verzorgd. We kunnen groot inkopen en de voordelen die dat oplevert delen we met onze klanten. Belcentrale is een KPN wholesalepartner

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[172 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[168 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo