FB pix Kwaliteit hdmi kabel - Artikelpost

Kwaliteit hdmi kabel

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3959 | Aantal woorden: 832 | Datum: | 0 commentaar

Op het internet worden er op talloze websites hdmi kabels verkocht. Maar de prijzen varieëren nog wel eens. Zo kunt u een hdmi kabel van een paar euro kopen, maar zijn er ook kabels van meer dan duizend euro te koop. Zit er een verschil in kwaliteit en prijs? Deze pagina geeft u daar antwoord op.

Kost goede kwaliteit ook veel geld?
Dit is iets wat mensen nog steeds denken. Door de komst van het internet wordt het steeds gemakkelijker om goedkopere oplossingen te vinden. Maar gaat dit ten koste van de kwaliteit?
Wanneer u in de winkel een wasmachine koopt, zoekt u vaak naar een balans. De wasmachine moet energiezuinig zijn, maar daarentegen ook goedkoop. Vaak hoort u van een verkoper dat u beter een iets duurdere wasmachine kunt kopen, want dan heeft u een betere. Heel veel mensen hebben het gevoel dat als iets goedkoop is het ook vaak van mindere kwaliteit is. Bij de allergoedkoopste kabels is dit helaas vaak wel het geval. Vaak geven ze voor een tijdje het signaal prima door, maar omdat er bezuinigd wordt op de bouwkwaliteit is dit vaak niet voor lang. Aa de andere kant zijn er ook kabels die enorm duur zijn zonder dat ze veel meerwaarde bieden. Zoals vaak is de middenweg hier de beste keus.

hdmi kabel


Een dure HDMI-kabel, zin of onzin?
Op het internet wordt er volop gediscussieerd over het verschil tussen dure en goedkope HDMI-kabels. Vaak wordt er dan ook gezegd dat goedkope kabels net zoʼn goed beeld geven als dure kabels. Want HDMI is een digitaal signaal en het zou dus niet uitmaken van wat voor kwaliteit de kabel zelf is. Een groot deel van dit alles klopt.


Stoorbronnen
Wanneer u in een huisje in de bergen woont waar geen grote gebouwenbij staan en geen drukke weg langs loopt heeft u genoeg aan een goedkope HDMI-kabel. Waarom? Er zijn geen stoorbronnen rondom uw apparaten en HDMI-kabel. Geen elektrische apparaten, gebouwen of langs scheurende autoʼs.
Maar zijn duurdere kabels dan wel de goed oplossing? Wanneer u met een goedkope kabel het signaal goed door laat komen, dan zal het beeld niet beter worden met een dure HDMI-kabel. Er wordt immers een digitaal signaal verzonden en wanneer dit goed aankomt wordt dit ook niet verbeterd door een duurdere kabel. In de meeste gevallen voldoet een goedkope kabel dan ook.


Waarom zijn er dan duurdere HDMI-kabels op de markt?

Hebben betere kabels dan wel eigenlijk nut? Jazeker! De omstandigheden waar de HDMI-kabel zijn werk moet doen zijn meestal niet ideaal. Vaak ligt de HDMI-kabel tussen allerlei andere kabels die het signaal kunnen verstoren. Zo zijn er in een woning veel stoorbronnen. U moet dan aan magnetrons, mobiele telefoons, consoles en draadloze netwerken denken. En dan komen mensen er vaak achter dat een betere kabel een goede investering is:

- Omdat een duurdere HDMI kabel vaak véél beter is afgeschermd dan een goedkope HDMI kabel, hebben stoorsignalen van buitenaf veel minder kans om in de kabel door te dringen en zo beeldstoring te veroorzaken.

- Omdat een duurdere HDMI kabel een dikkere binnengeleider heeft, is het mogelijk om grotere afstanden te overbruggen, voordat het signaal zo zwak wordt dat er storingen in het beeld ontstaan.

- Omdat een duurdere HDMI kabel vergulde connectors heeft, zal deze ook na vele jaren nog goed contact maken. Bij goedkope kabels kan na verloop van tijd oxidatie ontstaan, waardoor er verbindingen weg kunnen vallen.

- Omdat een duurdere HDMI kabel gemaakt is van betere materialen en omdat hij mechanisch sterker in elkaar zit, is hij ook beter bestand tegen meertalig uittrekken en weer insteken. Dus na jaren gebruik is hij weer prima te gebruiken voor een nieuwe toepassing.

De kwaliteit tussen dure en goedkope HDMI-kabels kan dus zeker verschillen. Dit betekent echter niet dat een dure kabel altijd de beste keus is. Integendeel! Het is erg belangrijk om een  kabel te nemen met een goede prijs kwaliteit verhouding.

Betrek vooral ook uw huis erbij wanneer u van plan bent om een HDMI-kabel te kopen. Kijk welke stoorbronnen aanwezig zijn en of uw HDMI- kabel genoeg ruimte heeft en niet tussen teveel andere kabels zal liggen. Wanneer u dit weet, kunt u gaan kijken welke HDMI-kabel voor u geschikt is.

Over de Auteur

RU connected biedt de beste kwaliteit hdmi & audiokabels zonder high-end prijzen. Onze kabels bieden een perfecte verbinding tussen uw apparatuur, zodat u optimaal van muziek of film kunt genieten.

Door een doordacht design en het gebruik van goede materialen kunnen wij producten maken die het signaal overbrengen zoals het bedoeld is en dit ook blijven doen.

In ons assortiment hebben wij: optische kabels, hdmi 1.4 kabels, digitale audiokabels en analoge audiokabels. Bij al onze producten staat de kwaliteit voorop.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 0.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo