Lean manufacturing Six Sigma - Artikelpost

Lean manufacturing Six Sigma

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 924 | Aantal woorden: 464 | Datum: | 0 commentaar

Tegenwoordig is een populair en veel gebruikt begrip bij bedrijven Lean, het klinkt leuk en interessant, maar wat betekent het nu eigenlijk. Lean is niet meer dan het gezonde verstand gebruiken bij zowel het ontwerpen als optimaliseren van bedrijfsprocessen. Lean manufacturing wordt doorgaans aangevuld met Six Sigma, de laatste twee woorden zijn gericht op kwaliteitsmanagement.

  • Snelheid (lean manufacturing): de verschillende processen binnen bijvoorbeeld een fabriek afstemmen op elkaar, waardoor deelprocessen elkaar in balans houden. Daarbij is het belangrijk dat deelprocessen worden geminimaliseerd in tijd.
  • Kwaliteit (Six Sigma): uitval van producten is niet wenselijk, zero defects moeten worden vermeden. De verschillende producten in het proces moeten van gelijkwaardige kwaliteit zijn, strakke controles en limieten zijn bij Six Sigma uitermate belangrijk.

Korte historie van Lean manufacturing Six Sigma

Denk nu niet dat lean manufacturing iets nieuws is, aangezien het al ruim twee decennia wordt toegepast. Eind 20e eeuw heeft het beestje pas een naam gekregen en sindsdien is lean manufacturing aanzienlijk uitgebreid, althans zaken zijn toegevoegd onder aanvoering van Toyota. Lean manufacturing Six Sigma wordt regelmatig geassocieerd met het minder bekende World Class Manufacturing. Alleen zijn hierbij de invalshoeken anders, te weten logistiek, kwaliteit en niet onbelangrijk productiviteit.

Een grote groep technische is op een natuurlijke wijze opgegroeid met lean manufacturing, voornamelijk bij chemische opleidingen wordt veel aandacht aan dit fenomeen besteed. Deze groep mensen heeft geleerd processen stapsgewijs te ontwerpen, waarbij de balans tussen de verschillende processen gevonden moet worden. Chemische processen vinden per slot van rekening plaats in deelstappen, bekende voorbeelden hiervan zijn benzine, boter en ook frisdrank.

Lean manufacturing Six Sigma is niet alleen bruikbaar voor de vervaardiging van massieve producten, administratieve en logistieke processen kunnen eveneens worden ingericht volgens het lean manufacturing principe. Helaas vindt lean manufacturing te vaak achteraf plaats, het wordt achteraf geïmplementeerd, waardoor een hoop onnodige tijd wordt verspild. Vandaag de dag spelen ook meerdere factoren een rol, zoals de Waardestroom analyse of de Pareto-analyse, maar hierover kun je meer vinden op www.consultantopmaat.nl.

Advies over Lean manufacturing Six Sigma

Zoek je een adviesbureau dat kan helpen bij het optimaliseren van processen binnen jouw organisatie, bijvoorbeeld middels lean manufacturing Six Sigma, dan kun je contact opnemen met Consultant Op Maat. Consultant Op Maat heeft nauwe samenwerkingsverbanden met E-Quotations, waar je terecht kunt voor zaken als een website maken. Daarnaast helpt Consultant Op Maat bedrijven in moeilijkheden, dus schroom niet om contact op te nemen.Over de Auteur

Klaas Brandse is eigenaar van Consultant Op Maat, een adviesbureau dat is gevestigd in het Oosten van Nederland. Het bureau is gespecialiseerd in het optimaliseren van bedrijfsprocessen en kan ook fungeren als interim manager.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Rake vragen
Rake vragen

€ 24,95
Toon product

H2 Flow Hydrogeen Generator - die echt 1200 ppb waterstof produceert, vele andere die produceren nauwelijks waterstof, staat ook niet vermeld, door gebrek aan platinum gecoate titanium platen en PEM membraan, enne.....waterstof daar gaat het toch om?
H2 Flow Hydrogeen Generator - die echt 1200 ppb waterstof produceert, vele andere die produceren nauwelijks waterstof, staat ook niet vermeld, door gebrek aan platinum gecoate titanium platen en PEM membraan, enne.....waterstof daar gaat het toch om?

€ 69,00
Toon product

De macht van McKinsey
De macht van McKinsey

€ 24,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo