FB pix Let op bij het afsluiten van internet op je mobiel! - Artikelpost

Let op bij het afsluiten van internet op je mobiel!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1213 | Aantal woorden: 625 | Datum: | 2 commentaar

Kan ik direct online?
Het komt vaak voor dat de provider het nieuwe internetabonnement nog moet activeren. Meestal geldt dit voor mensen die niet eerder op hun telefoon gebruikten. Maar dat activeren is niet gewoon een kwestie van een knopje indrukken. Er kan wel 48 uur overheen gaan voordat je daadwerkelijk gebruik kunt maken van het internet op je telefoon. Tot die tijd betaal je het volle pond. En dat kan hoog oplopen…hou dus contact met je klantenservice, zij weten wanneer je daadwerkelijk gebruik kunt maken van je internet!

Wordt mijn abonnement stilzwijgend verlengd?
Dat is altijd maar de vraag. Zorg in elk geval dat je weet wat er in de kleine lettertjes staat. Jarenlang aan het zelfde abonnement vastzitten wil niemand, helemaal niet als er de hele tijd aanbiedingen van andere providers langs komen.

Kan ik dan wel overstappen?
Dat hangt van de provider af. Maar ook van je telefoonabonnement. Als je van de ene naar de andere provider gaat, bestaat de kans dat je contractbreuk pleegt. Dit heeft gevolgen voor je portemonnee…als je het huidige bonnement netjes uitzit, hoef je je hier geen zorgen over te maken. Zorg dus wel dat je weet wat voor abonnement je eigenlijk afsluit!

Maar die korting is zo lekker!
Ja, en dat valt toch echt onder de kleine lettertjes. Wat vaak mooi lijkt, kan uiteindelijk resulteren in het tegenovergestelde. Denk bijvoorbeeld aan een voordelig eerste halfjaar, waarna de maandelijkse prijs ineens omhoog schiet. Dit geldt zeker voor internet op je telefoon. Wat als aanbieding wordt gepresenteerd, kan na een bepaalde tijd ineens een deuk in je portemonnee blijken. Let dus goed op wat je uiteindelijk maandelijks kwijt zult zijn.

De rest van mijn leven hetzelfde bedrag betalen?
Die is interessant. Als een provider aanbiedt dat je de rest van je leven slechts (bijvoorbeeld) 7,50 per maand betaalt aan het internet op je telefoon, moet je je toch een en ander afvragen. De kans is namelijk best aanwezig dat de prijzen in de toekomst onwijs gaan dalen. Momenteel is het goedkoop ja, maar hoe vrijblijvend is die 'rest van je leven'?

Gratis toestel, goedkoop internet?
Uiteraard is het aantrekkelijk om een gratis toestel bij een nieuw abonnement te ontvangen. Het komt echter wel vaak voor dat je eigenlijk maandelijks het toestel terugbetaalt. Via een internetabonnementje bijvoorbeeld, dat net een paar euro's duurder is dan bij dat andere toestel dat er toch ook wel cool uitzag… zoek dit van te voren uit! De internetprijzen variëren, afhangend per telefoon.

Kosten in het buitenland?
Wellicht seizoensgeboden maar zeker het noemen waard, want dit zijn wel dingen die je wilt weten voordast je op vakantie gaat. Het is zaak dat je goed oplet welke tarieven gehanteerd worden in het buitenland. Sommige providers rekenen meer dan 2 euro per bezochte internetpagina op je mobiel! Dan had je dus net zo goed twee keer op vakantie kunnen gaan…

Vergelijk verschillende aanbiedingen!
Behalve de kosten is het zeker interessant om goed research te doen voordat je klakkeloos een internetabonnement afsluit. Het hangt natuurlijk ook af van wat voor telefoon je eigenlijk hebt. Sommige, oudere toestellen kunnen internet niet eens aan en de nieuwe generatie biedt zoveel trucjes dat je er wel mee om moet kunnen gaan. Ga dus ook vooral even na wat voor mobiel je eigenlijk wilt hebben…en vaak heeft dat ook weer invloed op de kosten.

Over de Auteur

Maandelijks maken duizenden klanten gebruik van de KPN-service die de kosten van een mobiel abonnement verlaagt. Logisch, want wie wil er nu geen geld besparen? Bekijk het mobiele aanbod van KPN!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo