Nieuwste ontwikkelingen binnen de ICT? - Artikel Post - Artikel Marketing

Nieuwste ontwikkelingen binnen de ICT?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: bonque
Gezien: 444 | Aantal woorden: 1265 | Datum: Tue, 19 Aug 2014 | 0 commentaar

Inleiding

De ICT is een wijde wereld gekenmerkt door haar verscheidenheid. Onderworpen aan groei en constante ontwikkeling. Geen lineaire groei, maar een exponentiële groei. Dit zal voorlopig ook zo blijven. Wat zijn nu de meest recente en waardevolle technologische ontwikkelingen op dit moment? 

1. Big Data

De term Big Data klinkt je ongetwijfeld bekend in de oren. Wat is Big Data nu precies en waarom is Big Data een van de meest invloedrijke technologische ontwikkelingen van dit moment?

Wikipedia beschrijft Big Data als; ‘het gebruik van datasets die te omvangrijk zijn om met normale databasemanagementsystemen te behouden.’
Wat data als Big Data bestempelt is de grote hoeveelheid data, de snelheid waarmee de data wordt verwerkt en opgevraagd kan worden en de verscheidenheid van data.

Uit het ICT Marktmonitor rapport van 2014 bleek dat Big Data jaarlijks een groei kent van 32%. In 2013 bedroegen de bestedingen zo’n 268 miljoen euro. In 2018 zullen die bestedingen zo’n 925 miljoen euro bedragen. Kortom, Big Data is en blijft booming. 

Big Data is op dit moment zo booming vanwege de mogelijkheid tot een steeds verder ontwikkelde statistische analyse van data. Dit is zeer interessant voor bedrijven. Een verbeterde statistische analyse betekent betere analyses, betere plannen en in the end betere bedrijfsbesluiten.
Voor bedrijven is dit de reden om in Big Data een investering te doen. Incentives zijn het realiseren van een veel efficiëntere bedrijfsvoering, vergroting van de klanttevredenheid en het besparen van bedrijfskosten.

Big Data is tevens een uitdagend facet binnen de bedrijfsvoering. Het opnemen van Big Data in je organisatie en in alle processen zal een uitdagende maar interessante klus zijn.

2. 3D-printers

De techniek van 3D-printing bestaat sinds 1980. Vandaag de dag staat de techniek aan de vooravond om exponentieel te groeien.
De techniek wordt steeds meer betaalbaar voor consumenten, en belangrijker, steeds meer betaalbaar voor bedrijven. De bestedingen nemen zodoende toe. Gartner (onderzoeksbureau) concludeert dat de bestedingen wereldwijd zo’n 4,1 miljard euro bedragen.

De komst van de 3D-printer heeft impact op de maakindustrie, productie- en logistieke processen. De vuistregel dat produceren van grote aantallen kosten efficiënt is wordt door de komst van de 3D-printer meer en meer doorbroken. De 3D-printer bewerkstelligt dat werk op maat makkelijker en gepaard met minder kosten kan worden gerealiseerd.

3D-printing zal ook een verandering teweegbrengen op het gebied van intellectueel eigendom. 3D-printing bewerkstelligt namelijk dat producten makkelijker kunnen worden nagemaakt. De bescherming van producten zal aan belangrijkheid winnen. De bescherming van intellectueel eigendom in de maakindustrie zal zich moeten ontwikkelen. Denk ook aan, als vergelijksmateriaal, de gebieden van muziek en film. Daar hebben we gezien hoe bedrijven als Netflix en ITunes handig op de veranderingen ter zake van het intellectueel eigendom van film en muziek hebben ingespeeld. Die bedrijven zijn gekomen met een totaal nieuw en succesvol verdienmodel.
Bedrijven in de maakindustrie zullen dit hoogstwaarschijnlijk door toename van invloed van 3D-printing ook moeten doen.

3. Het internet der dingen

 Het internet der dingen is een ontwikkeling die al een tijdje bezig is. Maar nu een hoogtepunt bereikt. In 2012 waren er 9 miljard objecten verbonden met het internet. De verwachting is dat in 2020 meer dan 50 miljard apparaten met het internet verbonden zullen zijn.
Bedrijven vinden een steeds handigere manier om het internet der dingen toe te passen in eigen bedrijfsvoering. Dit neemt een vlucht. Met als gevolg een verbetering van innovatiekracht, economie en welvaart.

Zoals gezegd, in 2012 waren er 9 miljard apparaten verbonden met het internet. Informatie wordt en kan steeds makkelijker door worden gegeven. Enkele simpele voorbeelden zijn apparaten die een foutmelding kunnen melden, apparaten die informatie kunnen verstrekken over de voorraadpeil en apparaten die volledig op afstand gereguleerd worden.
Ten aanzien van de doorgegeven informatie en geproduceerde informatie kunnen we zien dat dit exponentieel groeit met het aantal apparaten verbonden met het internet. Science Daily heeft in 2013 een onderzoek gedaan, daaruit bleek dat 90% van alle data in de wereld de afgelopen 2 jaar is geproduceerd.
Een gevolg van de sterke groei van het aantal apparaten verbonden met het internet en de hoeveelheid geproduceerde data is dat beveiliging een steeds belangrijker facet binnen de ICT wordt dan zij al is.

Een andere sector dat onderworpen is aan verandering door het internet der dingen is de zorg. Daar zal het internet der dingen zorgen dat er een enorme vooruitgang wordt geboekt in de kwaliteit van de zorg. Denk aan de hoeveelheid tijd dat een patiënt gemiddeld kwijt is aan een ziekenhuisbezoek dat drastisch wordt verminderd. Mede door het feit dat door het internet der dingen veel efficiënter kan worden gewerkt.
Enkele voorbeelden waardoor er efficiënter kan worden gewerkt zijn een digitaal patiëntendossier en sensoren die de gezondheid van een patiënt nauwgezet monitoren. Zo bestaat er de Sproutling. Die houdt de gezondheid van baby’s zeer secuur bij. En geeft een melding indien er problemen zijn.

Het internet der dingen zorgt ook voor een verandering ten aanzien van de infrastructuur en de agrarische sector. Zo bestaan er in de infrastructuur apparaten die de drukte op de weg nauwgezet kunnen meten. Wegbeheerders maken hier dankbaar gebruik van en hebben zo te allen tijde een overzicht van de drukte op de weg.

In de agrarische sector worden koeien kleine sensoren toegediend. Deze sensoren houden de metabolisme van een koe precies bij. Zo weten veeteelthouders precies wanneer de koeien dienen te worden gemolken.

 

 

Over de Auteur

Geschreven door een ijverige student.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo