profITbox biedt serie kant-en-klare computerruimtes - Artikelpost

profITbox biedt serie kant-en-klare computerruimtes

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1032 | Aantal woorden: 702 | Datum: | 0 commentaar

 

Volledige gestandaardiseerde serverrooms met oppervlakte van 1 tot 100 vierkante meter

profITbox BV heeft een serie kant-en-klare computerruimtes geïntroduceerd. De serverrooms kennen een oppervlakte van 1 tot 100 vierkante meter en zijn volledig gestandaardiseerd. De ruimtes zijn direct klaar voor gebruik en worden geleverd inclusief koeling, stroomvoorziening, branddetectie en –blussing en een eventueel ook via internet te gebruiken monitoringsysteem.

“Het kleinste model profITbox past in iedere kantoorruimte, de grotere modellen kunnen desnoods op een parkeerplaats, in een kelder of op het dak van een kantoorgebouw worden geplaatst”, zegt directeur Arthur Singendonk van profITbox BV. 

Kant-en-klaar

Standaardisatie is een belangrijke trend als het gaat om computerruimtes en kleine datacenters. “Veel bedrijven kiezen voor een op maat gemaakte computerruimte. De vraag is of dat een verstandige beslissing is”, zegt Singendonk. “Het volledig op maat maken van een computerruimte is vaak onnodig duur, terwijl het in gebruik nemen een complex project is en daardoor ook langer duurt dan nodig is.”

 

Een kant-en-klare computerruimtes biedt bedrijven belangrijke voordelen, meent Singendonk. “profITbox speelt in op een belangrijke trend. We zien in de IT-markt steeds meer standaardisatie waardoor de kosten drastisch verlaagd kunnen worden en bovendien veel fouten voorkomen kunnen worden. Diezelfde trend zien we nu bij computerruimtes en datacenters. Tot nu toe zagen we dit vooral in de vorm van datacenters-in-een-container. profITbox brengt de voordelen van deze standaardisatie nu ook naar kleine en middelgrote computerruimtes tot een oppervlakte van maximaal 100 vierkante meter.”

 

Volledig ingericht

Standaardisatie heeft niet alleen een gunstig effect op de kosten voor een computerruimte, maar betekent ook dat de kwaliteit drastisch kan worden verbeterd. “Bij maatwerk-ontwerpen hebben we toch altijd te maken met menselijke fouten. Doordat wij onze kant-en-klare modellen volledig standaard uitvoeren, hoeven klanten bij een profITbox zich geen zorgen te maken over dit soort problemen. Alles is volledig gestandaardiseerd.”

 

Iedere profITbox is een volledig ingerichte en kant-en-klare computerruimte. “Ieder model kent een voedingssysteem inclusief noodstroomvoorziening, koeling, branddetectie en –blussing en security-camera’s en kan geleverd worden inclusief racks. Bovendien hebben wij software ontwikkeld waarmee het optimaal functioneren van de computerruimte altijd verzekerd is. Dit ProfITbox Management Informatie (PMI) systeem houdt alle technische functies van de computerruimte continu in de gaten. Dit kan dankzij de ingebouwde webserver eventueel ook via een webbrowser op afstand gebeuren.”

 

profITbox heeft het idee van standaardisatie zover doorgevoerd dat een computerruimte in slechts een handvol muisklikken op internet kan worden besteld. “Ik vergelijk het vaak met een kopen van een laptop computer”, zegt Singendonk. “De standaard oplossing van de fabrikant is meestal goed genoeg, we willen hooguit een net even iets grotere harde schijf of wat meer werkgeheugen. Dat kan prima met een ‘product configurator’ op de website van de computerfabrikant worden geregeld. Zo doen wij het ook. Alles aan onze computerruimtes is standaard. De klant hoeft hooguit nog te kiezen voor een volledige redundante uitvoering en bijvoorbeeld wel of niet een brandblusinstallatie.”

 Over de Auteur

 

profITbox BV
Postbus 36
2740 AA Waddinxveen
tel 088-77 66 300
email info@profitbox.nl

www.profitbox.nl

 

 

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo