RAID Recovery Service Providers om data te herstellen van beschadigde RAID 5 Arrays - Artikelpost

RAID Recovery Service Providers om data te herstellen van beschadigde RAID 5 Arrays

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 930 | Aantal woorden: 479 | Datum: | 0 commentaar

RAID 5 is het meest gebruikte RAID niveau vanwege de hogere opslagcapaciteit en het feit dat het minder problemen ondervindt in kritieke situaties. RAID 5 is betaalbaar en wordt dan ook vele gebruikt in de back-en van diverse online applicaties. Maar ondanks het feit dat het niet helemaal ongevoelig is voor problemen, kan het toch gebeuren dat ook een RAID 5 problemen ondervindt en dat er dingen mis gaan. RAID problemen zijn vaak zo complex dat ze nagenoeg niet met software opgelost kunnen worden. Daarom zijn er tegenwoordig veel RAID 5 recovery service providers op de markt dit verloren of ontoegankelijke data van een RAID 5 kunnen herstellen.

RAID is een prachtige technologie die het mogelijk maakt om grote hoeveelheden data op te slaan in één systeem. Digitale media heeft vanaf het begin voor de uitdaging gestaan om steeds meer data te kunnen opslaan, en RAID heeft dit mogelijk gemaakt. Steeds meer branches bewaren hun waardevolle data op RAID servers en RAID had al snel een afhankelijkheid gecreëerd. 

Geen enkele onderneming of gebruiker wil zijn data verliezen. Toen de eerste RAID configuraties de mogelijkheid tot grotere dataopslag boden, schakelden veel bedrijven op dit systeem over om zo veilig hun grote hoeveelheden data op te kunnen slaan. Dit betekende het begin van RAID arrays die nagenoeg bestand waren tegen problemen, in combinatie met een grote opslagcapaciteit.
Er zijn in de RAID een aantal harde schijven met elkaar in een specifieke manier verbonden. Het geheugen lijkt een eenheid te zijn als je hier gegevens op bewaard, maar in werkelijkheid wordt hetgeen dat je opslaat verspreid over verschillende geheugenlocaties. De hele werking van de array wordt beheerd door de RAID controller. 

In het geval van een RAID 5 worden minimaal 3 schijven gebruikt. De RAID 5 verspreid normaliter grote hoeveelheden data en kan blijven functioneren als een schijf in de problemen komt. Dit betekent dus dat het in een RAID 5 mogelijk is om al je data te herstellen door de foutieve schijf te herbouwen. Maar als er twee schijven tegelijkertijd falen, dan wordt de data in de array volledig ontoegankelijk. In dit soort situaties kun je een goede RAID recovery service provider inschakelen die je ontoegankelijke data weer herstelt. 

 

Over de Auteur

Stellar Data Recovery is in Europa een erkende data recovery service provider. In samenwerking met het eigen team van data recovery specialisten, geavanceerde tools, technieken en een ISO gecertificeerde CLASS 100 Clean Room Labs, zorgt Stellar altijd voor een veilig herstel van de data. Daarnaast zijn een tijdige levering, een scherp kostenplaatje en de naleving van een strikt privacybeleid essentieel voor Stellar. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

LaCie d2 Professional STHA14000800 - Vaste schijf - 14 TB - extern (bureaublad) - USB 3.1 Gen 2 (USB-C aansluiting) - met Seagate Rescue Data Recovery
LaCie d2 Professional STHA14000800 - Vaste schijf - 14 TB - extern (bureaublad) - USB 3.1 Gen 2 (USB-C aansluiting) - met Seagate Rescue Data Recovery

€ 525,00
Toon product

Serial ATA SATA 3 RAID Data HDD Hard Drive Disk Signaalkabels Geel Straight High Speed SATA Datakabel
Serial ATA SATA 3 RAID Data HDD Hard Drive Disk Signaalkabels Geel Straight High Speed SATA Datakabel

€ 4,06
Toon product

Digital Forensics with Kali Linux
Digital Forensics with Kali Linux

€ 56,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo