FB pix Robotic Process Automation versnelt digitale transformatie - Artikelpost

Robotic Process Automation versnelt digitale transformatie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 452 | Aantal woorden: 444 | Datum: | 0 commentaar

Steeds meer bedrijven hebben één of meerdere digitale medewerkers in dienst. Deze robots zijn in staat saai en repetitief werk over te nemen – waardoor werknemers zich kunnen focussen op het toevoegen van waarde voor de klant. De baanbrekende technologie waarop deze digitale medewerkers gebaseerd zijn wordt Robotic Process Automation genoemd, oftewel RPA.

Verschillende Robotic Process Automation platformen

Steeds meer software aanbieders brengen zelf hun softwarepakket voor RPA op de markt. De grootste en bekendste aanbieders zijn Blue Prism, Automation Anywhere, UiPath en Microsoft Power Automate. De platformen zijn vergelijkbaar in functionaliteiten. Sommige aanbieders onderscheiden zich door het coderen toegankelijk te maken voor de massa, waar anderen zich focussen op het aanbieden van de nieuwste technieken, zoals Artificial Intelligence. 

RPA binnen jouw organisatie

Velen organisaties zijn inmiddels al begonnen met het implementeren van RPA bots! De eerste stap van zo’n traject focust zich vaak op het opleiden van medewerkers (zij moeten immers openstaan voor nieuwe digitale collega’s) en het identificeren van geschikte RPA-processen. Niet elk proces is immers geschikt om geautomatiseerd te worden. Wanneer geschikte kandidaat processen geselecteerd zijn kan het bouwen beginnen! Daarbij kan er gebruik worden gemaakt van interne medewerkers – of van externe adviesbureaus gespecialiseerd in RPA.

Identificeren van geschikte processen voor RPA

Het vinden van geschikte kandidaat processen is één van de belangrijkste stappen van een RPA traject. De eerste processen die geselecteerd zijn kunnen jouw robotics journey maken of breken! Geschikte processen kenmerken zich door hoge volumes, weinig variaties en zijn beperkt qua lengte en complexiteit. Ook moeten de onderliggende applicaties stabiel zijn; een proces gebaseerd op applicaties die continue veranderen moet immers vaak aangepast worden. En dat is kostbaar!

De rol van het Center of Excellence

Een Center of Excellence is cruciaal voor een succesvol robotics traject. Het COE selecteert processen voor implementatie, begeleid belanghebbenden en draagt zorg voor het monitoren en uitvoeren van de robots. Een digitale medewerker zal af en toe namelijk een complexe case niet kunnen verwerken, en heeft van tijd tot tijd onderhoud nodig.

Starten met RPA?

Wil jouw organisatie aan de slag met RPA? Overweeg dan een Cursus Robotic Process Automation – waarin je leert hoe RPA bots werken en hoe ze gebouwd kunnen worden.Over de Auteur

De auteur heeft meer dan 5 jaar ervaring met Robotic Process Automation binnen internationale organisaties

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo