SD, SDHC en SDXC kaarten
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: webdiensten24 | Via Artikel Post
Gezien: 853 |
Aantal woorden: 457 |
Datum: Sat, 10 Aug 2013 |
0 commentaar
SDHC kaarten
SD kaarten met een capaciteit van 4GB tot 32 GB worden SD High Capacity genoemd, oftewel SDHC. Deze SD kaarten hebben een enorm voordeel door de hoge capaciteit, echter zijn ze alleen te gebruiken in de apparaten van de nieuwste generatie. In de meeste oudere apparaten is de SDHC onbruikbaar. Hoe kun je precies zien dat een SD kaart een SDHC kaart is? Heel simpel: op de kaart staan de letters HC (High Capacity). Dit staat ook meestal bij de opening waar de kaart in moet.
SD, SDHC en...?
We onderscheiden nog een soort SD kaart; de Secure Digital eXtended Capacity kaarten. Oftewel de SDXC. Deze SD kaarten hebben een capaciteit van 64 GB tot 2 TB. Deze kaarten zijn alleen te gebruiken in apparaten waarop het expliciet vermeld staat. De benaming ‘secure’ heeft te maken met kopieerbeveiliging. Als er gegevens op de SDXC kaarten wordt opgeslagen, kan deze informatie niet met een computer of een ander apparaat gekopieerd worden. De muziekindustrie zou hier bijvoorbeeld heel goed van gebruik kunnen maken. Door muziek op de SDXC kaarten te gebruiken dat de muziek dus niet digitaal gekopieerd worden. Echter wordt de SD kaart bijna niet gebruikt om muziek te verkopen.
Verschillende formaten SD kaarten.
Naast de verschillen in SD, SDHC en SDXC hebben we ook nog een verschil in grootte van de sd kaarten. In smartphones gaan meestal de Micro SD kaarten en in camera's gaan de grotere SD kaarten. Een SD kaart is 2,4CM breed en een Micro SD kaart is op het breedste gedeelte slechts 1,1cm breed. Let hier dus goed op als u een SD kaart gaat kopen, tenslotte past de normale niet in een micro ingang en de micro werkt niet in de grotere ingang van de normale geheugenkaart.
SD kaart uitlezen
Als je bijv. geen ingebouwde SD kaartlezer hebt in je computer, dan kun je een SD kaartlezer aanschaffen. De kaartlezer plug je eenvoudig in je USB drive en via de kaartlezer kun je dan data overzetten op de SD kaart. Er zijn zowel micro kaart lezers, als standaard kaart lezers. In veel laptops is de SD kaartlezer ingebouwd. Bij veel computers is geen SD kaart lezer ingebouwd.
Over de Auteur
Duidelijk over SD kaarten, om zo om de veel gestelde vragen omtrent de termen bij deze kaarten duidelijkheid te scheppen.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen