FB pix Smarthome: trends in 2018 - Artikelpost

Smarthome: trends in 2018

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 483 | Aantal woorden: 380 | Datum: | 0 commentaar

2018 is het jaar van de slimme apparaten in de huiskamer. Met een duur woord heet dit domotica, maar wij burgers kennen het vaak onder de term internet of things. Het is de toekomst voor techniek fabrikanten. Het is een trend die al jaren in de pijplijn zit. Het begon met de aansluiting van de computer op het internet en via de smartphone en daarna de televisie zijn er tegenwoordig zelfs koelkasten, thermostaten en lichtschakelaars aangesloten op de WiFi.

Het nut en de toepassing van een internet verbinding verschilt per apparaat. Zo is het logisch dat je bij een computer internet nodig hebt om websites te bezoeken, te chatten en te downloaden. Bij de smart fridge van samsung houden slimme camera’s in combinatie met een slim geprogrammeerde chip de vooraad bij. Zo kan je bijvoorbeeld in de supermarkt check of je nog melk nodig hebt of dat je nog 3 pakken had staan. De thermostaat is handig omdat je dan voordat je thuis komt alvast het huis kan opwarmen om zo te zorgen voor een warm welkom na een lange werkdag. Al met al zijn er oneindige toepassingen te bedenken voor apparaten met internet. Dit zorgt er voor dat de techfabrikanten allemaal strijden om een plekje in de huiskamer.

Het idee is dat de apparaten samen een symbiotisch ecosysteem gaan vormen. Dit wil zeggen dat apparaten onderling samenwerken. Daarom lanceerden zowel Amazon als Google niet al te lang geleden een platform voor hun smart apparaten. Amazon probeert de show te stelen met Amazon Prime, een lijn van apparaten die jouw huiskamer een stuk slimmer maken. Google heeft met Google Home daar een tegenanger voor. Google werkt bij dit project samen met onder andere Philips, JBL en Sony. Google assistent moet de basis worden, deze computerstem kan je van alle gemakken voorzien, van het bedienen van de lampen op stem tot het opzoeken van feiten of recepten.



Over de Auteur

Erik de Zwijger zoekt en blogt over verschillende hippe producten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo