FB pix Snapchat: Wat is het en hoe werkt het? - Artikelpost

Snapchat: Wat is het en hoe werkt het?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1570 | Aantal woorden: 954 | Datum: | 0 commentaar

Snapchat messenger is de laatste tijd menigmaal in het nieuws Maar wat is Snapchat nou eigenlijk, en wat kun je met deze app? Op deze website vind je meer voorlichting over wat Snapchatmessenger is. 

 

Maar wat maakt Snapchatmessenger nou zo populair en hoezo maken zoveel jeugd over de hele wereld gebruik van deze applicatie? Het unieke aan Snapchatmessenger is dat je fotos en videos naar vrienden kunt sturen die zij maar 1 gelegenheid kunnen bekijken. Degene die de foto verstuurd bepaalt daarbij zelf hoe lang de ontvanger de foto of video mag zien. Dit is minimaal 1 tel en maximaal 10 seconden. Op die manier ontstaat er een soort geheimzinnig en spannende sfeer om Snapchatten.

Allereerst moet je natuurlijk Snapchatapp downloaden op je mobiel.

Ben je benieuwd geworden naar hoe snapchat werkt en wat je er allemaal mee kan?

Snapchatapp is nu al ruim een jaar ontzettend populair in VS. Volgens Forbes.com worden er vanaf december 2012 ongeveer 50 miljoen fotos en videos per dag heen en weer gestuurd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat grote investeerders hun belangstelling tonen in Snapchatmessenger. Een grote inversteerder achter foto-app Instagram, Benchmark Capital, stak recentelijk maar liefst 10 miljoen dollar in Snapchat. Tevens gaan de geruchten dat Facebook een soortgelijke dienstbetrekking wil toepassen in Facebook Messenger.

Snapchatapp is bedacht door Bobby Murphy en Evan Spiegel. Zij ontwikkelden de applicatie voor een onderzoek op de Stanford University. Uiteindelijk werd Snapchatapp in September 2011 gelanceerd. Inmiddels is er een Snapchat iPhone en een Snapchatapp Android uitvoering beschikbaar.

Snapchat downloaden en installeren

Op dit moment is Snapchat beschikbaar voor de iPhone en Android (versie 2.2 of hoger). Weet je niet hoe je de app installeert? Geen nood: Zie Snapchat iPhone of Snapchat Android voor een handige uitleg waarin gaandeweg wordt toegelicht hoe je Snapchat download en installeert.

Snapchatapp account aanleggen

Open nu Snapchatapp op je mobiel. Je ziet een beeld zoals de weergave hiernaast. Omdat het de 1e keer is dat je Snapchatapp opent wordt gevraagd of je een nieuw account wil maken. Hiervoor hoef je enkel maar je e-mailadres en een wachtwoord voor op te geven. Het is zelfs niet nodig om je account te activeren of iets dergelijks. Na het invullen van je emailadres en je wachtwoord kun je dus ogenblikkelijk aan de slag met Snapchat!

Maak een foto of video

Nu je een account hebt aangemaakt en ingelogd bent kun je aan de slag met Snapchatmessenger. Je fototoestel is onmiddellijk geactiveerd. En dat is logisch. Het doel van Snapchat is immers het maken van fotos en videos en deze versturen. Het maken van een foto gaat zoals je dit gewend bent. Tik op de blauwe button onderaan je beeld om een foto te produceren. Voor het maken van een film houdt je de blauwe knop wat langer ingedrukt. Deze veranderd nu in een rode button, zo weet je dat je aan het filmen bent.

Bepaal de instellingen voor het verzenden

Als je een foto of film gecreeerd hebt zie je een scherm zoals de afbeelding rechts. Door op het kruisje linksboven te tikken verwijder je de foto of video en kun je een nieuwe foto of video maken. Rechtsboven zie je een potloodje. Met dit potloodje kun je de foto aanpassen. Kies een kleur en schilderen maar! Het is ook mogelijk om een passage aan je foto toe te voegen. Dit doe je door je vinger op de foto te kloppen. Je kunt nu een tekst typen (maximaal 1 zin) en op OK tikken.

Linksonder zie je een icoontje dat lijkt op een precisie-tijdmeter. Als je hier op tikt kun je afstemmen hoe lang de ontvanger jouw foto of video mag zien. Je kunt uitzoeken tussen 1 en 10 seconden. De recipient krijgt de foto of video slechts een keer te zien. Bedenk dus goed hoe lang je wilt dat hij of zij hem ziet. Naast het stopwatch icoontje zit een download button. Als je hier op tikt wordt de foto bewaard op je telefoontoestel. Dit is dus niet gebruikelijk het geval!

Foto of video opsturen naar vriend

Blij over je foto of video en klaar voor opsturen? Tik dan rechtsonder op de SEND knop. Je komt nu op een scherm waarin je vrienden staan. Als je pas net gestart bent met Snapchatmessenger staan hier nog geen vrienden in. Waarschijnlijk zie je alleen de vriend Team Snapchatapp staan. Deze kun je gebruiken om Snapchat uit te proberen.

Snapchat vriend toevoegen

Voor het toevoegen van een nieuwe makker tik je rechtsboven op het plus icoontje. Je kunt nu een username intikken en op add drukken. Als de username bestaat wordt deze als vriend toegevoegd aan de overzicht. Enkele Snapchatmessenger gebruikers hebben ingesteld dat je pas een foto of video kan verzenden zodra zij het vriendschapsverzoek hebben goedgekeurd. Sommige Snapchat gebruikers staan het toe dat je hen meteen een foto of video toe mag toezenden.

Staat de maat naar wie je de foto of video wilt zenden in de lijst? Dan tik je 1 keer op zijn of haar naam. Snapchat geeft nu de melding of je zeker weet dat je de foto of video met het door jou aantal ingestelde seconden wilt zenden. Tik op Yes om de foto of video definitief te versturen!Over de Auteur

Rogier Willems is een professionele schrijver met een passie voor alles wat met internet te maken heeft

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo