‘There is no more place to hide?!’
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Sjaak van Leers | Via Artikel Post
Gezien: 538 |
Aantal woorden: 646 |
Datum: Tue, 27 Aug 2019 |
0 commentaar
Ons leven bestaat niet meer alleen uit wat wij fysiek dagelijks doen, maar ook uit wat wij in de digitale wereld doen. En het meeste van wat wij online doen zit vaak verborgen op onze mobiel in onze broekzak of handtas. Je smartphone staat bomvol met belangrijke en persoonlijke informatie die wij niet graag met ‘Jan en alleman’ delen. Van vakantiefoto’s tot bedrijfsgevoelige e-mails van het werk. Daarnaast zijn er allemaal apps en besturingssystemen die jouw data en gebruik opslaan en analyseren. Je kunt het niet gek genoeg bedenken wat voor informatie wij op onze smartphone hebben, waarvan we niet willen dat een hacker die inziet of kopieert. Volgens onderzoek heeft 85 procent van de Nederlanders toegang tot internet met een smartphone.
Veel van de bescherming kun je zelf regelen
Gelukkig zijn er handelingen die wij actief kunnen ondernemen om onszelf toch nog een beetje te beschermen. Alleen al door minimaal een goede simpele beveiliging in te stellen voor je smartphone kan je al ver komen. Door simpel verschillende toegangscodes in te stellen voor je smartphones en deze regelmatig te veranderen. Of door regelmatig updaten van je besturingssysteem en je apps kan al veel helpen. Het maken van back-ups van je bestanden op je smartphone beschermt je in iedere geval tegen verlies of diefstal. Een goed beheer van je instellingen brengt al heel veel bescherming.
Ga zorgvuldig om met toegang beheer
Ook het toegang verlenen beheer aan de verschillende apps wil al veel helpen. Vaak accepteren wij alle voorwaarden en toegangen waar apps om vragen, zonder te lezen waarvoor ze het gebruiken. Een app die gebruik maakt van videobellen toegang verlenen tot je camera en microfoon, zoals Skype, WhatsApp of Viber kan handig zijn. Echter geldt dit niet voor alle andere apps. De vraag of het echt nodig is, speelt dus een cruciale rol bij het verlenen van toegang. Laat overigens je camera, microfoon of beeldscherm van je smartphone niet door iedereen vervangen of repareren, ook daar zit een gevaar achter. Cybercriminelen proberen via allerlei kanalen toegang te krijgen tot je gegevens, namelijk via e-mail, sms en links op websites, mobiele malware en mobiele hardware. Voorkom hiervan slachtoffer te worden en repareer je toestel bij een erkende reparateur. GSM Reparatie Plaza maakt gebruik van specialiteit van deskundige reparateurs. Zo wordt uw kapotte beeldscherm van uw smartphone, uw defecte microfoon of uw gebarsten lens van uw camera in een mum van tijd gerepareerd of vervangen.
Over de Auteur
Sjaak van Leers | Marketeer
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen