FB pix Apple iPhone 5 vs. de Phablets - Artikelpost

Apple iPhone 5 vs. de Phablets

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1525 | Aantal woorden: 661 | Datum: | 0 commentaar

Zie jij inmiddels door het competitieve smartphone geweld de juiste smartphone voor jou ook niet meer? Wij zetten de meest gewilde smartphones (Apple iPhone 5, Nokia Lumia 920, Samsung Galaxy S III, HTC One X) op dit moment voor jou op een rij.

Processor en werkgeheugen:
Belangrijk bij het aanschaffen van een smartphone is toch wel welke processor (snelheid) en hoeveel werkgeheugen er wordt geboden op het toestel.
Over de Apple iPhone 5, is er helaas nog weinig informatie te delen over de processor of het geheugen die in dit toestel schuil gaat. Mogelijk is dat we qua processor moeten denken aan een A6-processor of een dual-core processor met een snelheid tussen de 1.2 en 1.4 GHz. De Nokia Lumia 920 heeft een Snapdragon S4 dual-core processor van 1.5 GHz en een werkgeheugen van 1 GB. Dan de Samsung Galaxy S III, dit toestel heeft een 1,4 GHz quad-core processor en een werkgeheugen van 1 GB. Tot slot de HTC One X, in dit toestel zit een 1,5 GHz, quad-core processor en een geheugen van 1 GB.

Design/Display:
De meeste smartphones/phablets die nu worden uitgebracht hebben een groot scherm, hoe doen de voorgestelde toestellen het als wij ze nu eens opsommen?
Het beeldscherm van de iPhone 5 is weliswaar het minst groot met zijn 4 inch, dit toestel is echter vergeleken met de andere toestellen wel de dunste variant met een afmeting van 7.6 millimeter. De Nokia Lumia 920 haalt de tweede plaats in dit rijtje, met een scherm van 4.5 inch, hierop volgen de Samsung Galaxy S III en de HTC One X, die beiden zijn uitgebracht met een 4.7 inch beeldscherm.

Camera:
De fabrikanten weten dat een goede camera op een smartphone een “must” is, dus hier spelen zij maar al te graag op in.
Voor zover bekend heeft de iPhone 5 een 8 megapixel VGA camera, de Nokia Lumia 920 is uitgerust met een 8.7 megapixel camera met PureView techniek. Zowel de Samsung Galaxy S III als de HTC One X, worden geleverd met een 8 megapixel camera.

Batterij:
Het grootste minpunt van een smartphone kan de batterij duur zijn. Het scherm alleen al kan een hoop energie verbruiken, tel daarbij het gebruik van internet en de basis mogelijkheid (je zou het bijna vergeten) bellen en smssen op en dat zou je keuze zomaar iets makkelijker kunnen maken.
Verwacht wordt dat de iPhone 5 een batterij van minimaal 1430 mAH zal hebben, de Nokia Lumia 920 is uitgerust met een batterij van 2000 mAH (die zich tevens draadloos laat opladen), de Samsung Galaxy S III draagt een batterij van 2100 mAH en het laatste toestel, de HTC One X heeft een batterij van 1800 mAH.

Scherm en resolutie:
De scherpte en kwaliteit van het beeldscherm wordt uitgedrukt in resolutie. Hoe groter de dichtheid van het aantal pixels, hoe scherper de afbeelding op jouw scherm is.
De iPhone 5 heeft een resolutie van 1136 bij 640 pixels en een pixel dichtheid 326 ppi, het Nokia Lumia 920 toestel heeft een resolutie van 1280 bij 768 pixels met een pixel dichtheid van 332 ppi, de resolutie van de Samsung Galaxy S III bedraagt 1280 bij 720 pixels en heeft daarmee een pixel dichtheid van 306 ppi, tot slot de HTC One X, dit toestel heeft 1280 bij 720 en een pixel dichtheid van 312 ppi.

Besturingssysteem:
De keuze van het besturingssysteem is heel afhankelijk van wat je precies met je smartphone van plan bent, ieder besturingssysteem heeft zo zijn eigen specifieke sterke punten.
De iPhone 5 zal draaien op iOS 6.0, de Nokia Lumia 920 gaat draaien op Windows Phone 8, zowel de Samsung Galaxy S III als de HTC One X draaien op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Over de Auteur

Volger van mobiele gadgets

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo