FB pix Nieuwe smartphones aan de vooravond van IFA - Artikelpost

Nieuwe smartphones aan de vooravond van IFA

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1504 | Aantal woorden: 661 | Datum: | 0 commentaar

De IFA 2012 begint officieel pas morgen, maar verschillende grote producenten hebben tijdens pre-events al verschillende nieuwe smartphones gepresenteerd. Vooral van de nieuwe Samsung Galaxy Note 2 verwachtte ik veel, maar ook andere nieuwe smartphones zijn interessant. Zoals de Samsung met Windows Phone 8, HTC Desire X en de Sony Xperia T, V en J.

 

Samsung Galaxy Note 2

Bij de presentatie van de Galaxy Note vorig jaar waren veel mensen sceptisch. Het toestel was te groot voor een smartphone en te klein voor een tablet. Samsung wilde met de Galaxy Note het gat tussen de smartphones en tablets opvullen en al snel werd de naam phablet geïntroduceerd. De Samsung Galaxy Note bleek een groot succes en is inmiddels al meer dan 10 miljoen keer verkocht. Gisterenavond werd de opvolger, de Samsung Galaxy Note 2, gepresenteerd. In teaser-video's was al duidelijk geworden dat Samsung tijdens het event de nieuwe Note 2 zou presenteren. De nieuwe S-Pen was namelijk duidelijk in beeld. De Samsung Galaxy Note 2 heeft een 5.5 inch Super AMOLED HD touchscreen, een verbeterde 8 megapixel camera en de nieuwste versie van het Android besturingssysteem. Daarnaast heeft de Samsung Galaxy Note 2 dezelfde processor meegekregen als de populaire Samsung Galaxy S3: quad-core Exynos 4 chipset. De chip van de Note 2 is wel 200 MHz hoger geklokt en daardoor draait de Samsung Galaxy Note 2 op een processor die geklokt is op maarliefst 1,6 GHz. Razendsnel dus! Maar ook de verbeterde S-Pen schijnt nauwkeuriger te werken en deze heeft ook een aantal handige functies erbij gekregen. Daardoor kan je makkelijk previews van foto's en video's bekijken, is letterlijk alles te schrijven op de Note 2 en kan je altijd en overal notities bij maken. De Samsung Galaxy Note 2 heeft wel een behoorlijke adviesprijs van 699 euro. De Samsung Galaxy Note 2 zal vanaf oktober in Nederland te koop zijn.

 

Samsung Ativ

Daarnaast heeft Samsung tijdens datzelfde event ook een gehele nieuwe lijn aangekondigd. De Samsung Ativ-lijn. Deze Samsung Ativ-lijn moet de strijd aangaan met de Nokia Lumia-lijn. Nokia en Microsoft zullen op 5 september de nieuwe Nokia smartphones met Windows Phone 8 presenteren. Maar de eerste smartphone met het Windows Phone 8 besturingssysteem die gepresenteerd is is de Samsung Ativ S. Deze heeft een 4.8 inch HD Super AMOLED scherm, 1,5 GHz dual-core processor en 8 megapixel camera. De Samsung Ativ S is vanaf het vierde kwartaal van 2012 in Nederland verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 549 euro.

 

Sony Xperia T, V en J

Het eerste bedrijf wat nieuwe toestellen presenteerde tijdens een pre-event van de IFA was Sony. Sony presenteerde verschillende producten tijdens het event. Kort werden 3 smartphones genoemd. De Sony Xperia T, de Sony Xperia V en de Sony Xpera J. De Sony Xperia T is het nieuwe vlaggenschip van Sony. De Xperia T heeft een 4,6 inch HD touchscreen, 1,5 GHz dual-core processor, 13 megapixel camer en draait op Android besturingssysteem. De Xperia J wordt het budget model van Sony met een 4 inch touschreen, Android OS, 1 GHz single-core processor en 5 megapixel camera. De Xperia V is iets kleiner dan de Xperia T, maar heeft vrijwel dezelfde specificaties. Voordeel van de Sony Xperia V is dat hij waterbestendig is.

 

HTC Desire X

Tot slot presenteerde HTC vanochtend de Desire X. De smartphone heeft een 4 inch super LCD display, 1 GHz dual-core processor, Android 4.0 OS en een 5 megapixel camera. De HTC Desire X gaat 329 euro kosten en zal vanaf de tweede helft van september in de winkels liggen.Over de Auteur

Volger van mobiele gadgets

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo