Beste smartphone op het moment: de iPhone 5s - Artikelpost

Beste smartphone op het moment: de iPhone 5s

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 641 | Aantal woorden: 852 | Datum: | 0 commentaar

De nieuwe smartphone van Apple, de iPhone 5s, is de beste smartphone op het moment is. Met volledige 64 bit ondersteuning, een vingerafdruk sensor en een compleet vernieuwde iOS  biedt de telefoon wat geen andere telefoon in de huidige markt biedt.

Toch ziet de telefoon er op het eerste gezicht hetzelfde uit als de eerste telefoon uit de iPhone 5 serie. Niet alleen zitten de knoppen op dezelfde plek, de afmetingen zijn ook praktisch hetzelfde. De iPhone 5s maakt ook gebruik van een 4 inch, 1,136 x 640 display met 326 pixels per inch, net zoals zijn voorgangers. Apple heeft laten zien dat dit gebruikelijk is voor hun; de iPhone 4 serie gebruikte ook dezelfde afmetingen voor het verbeterde S-model.

Van alle verbeteringen die aan de iPhone 5s zijn aangebracht, is het meest opvallende de Touch ID vingerafdruk scanner, die op de home-knop is aangebracht. Als je nog beter kijkt, zie je op de achterkant van de telefoon een dubbele LED-flitser, als ook het woord “iPhone” aan de onderkant van de achterzijde van de telefoon.

Aan de binnenkant van de telefoon, op het gebied van de 5s specificaties zijn ook verbeteringen aangebracht. De iPhone 5s maakt gebruik van een A7-chip in plaats van een A6-chip, waarmee het de eerste smartphone is met 64 bit ondersteuning. Apple zegt de kracht van de telefoon te hebben verdubbeld, mede dankzij de extra M7-chip, die bedoelt is om de hoofdchip te ondersteunen met het verwerken van bewegingsdata.

De iPhone 5s komt met Bluetooth, aGPS en GLONASS voor navigatie en opslagcapaciteit voor 16 GB, 32 GB en 64 GB. Daarnaast is de telefoon te verkrijgen in de kleuren zilver, spacegrijs en goud.

Om even verder in te gaan op de vingerafdruksensor van de iPhone 5s, dit was vroeger niet echt betrouwbaar. Het was toen nodig om je vinger meerdere malen over de scanner te halen, waarna het alsnog niet altijd lukte. Bij de iPhone 5s is dit niet meer het geval. De scanner is zo ontworpen dat het een scan neemt van elke hoek van je vinger, zodat eenmaal je vinger over de scanner halen genoeg is.  Het instellen van de scanner kost ook weinig tijd. Na een minuutje heeft de scanner je vingerafdruk onthouden. Het is mogelijk om vijf verschillende scans te maken, van je eigen vingers, of van andere mensen die je wilt toestaan je telefoon te gebruiken.

De camera van de iPhone 5s is hetzelfde gebleven, namelijk 8 megapixels. Het maakt echter gebruik van grotere pixels, waardoor de telefoon 33% meer lichtgevoelig is als zijn voorganger. Dit houdt in dat foto’s overdag dezelfde kwaliteit behouden, maar als het wat donkerder wordt, zijn de foto’s van betere kwaliteit dan de iPhone 5.

Naast deze verbetering maakt de telefoon ook gebruik van auto-stabilisatie, zodat de foto’s scherp blijven. Dit maakt het mogelijk om Burst-modus te gebruiken, wat inhoudt dat je snel 10 foto’s per seconde kan maken.

De dubbele LED-flitser waarover in het begin al over gesproken is, wordt gebruikt om de lichtgevoeligheid te bepalen zodat er het meest optimale flitslicht wordt gegeven. Dit zorgt voor meer natuurlijke kleuren.

De camera die aan de voorkant zit heeft ook grotere pixels gekregen, wat er voor zorgt dat er meer licht opgevangen wordt.

De video’s die gemaakt worden met de iPhone 5s kunnen helemaal of in gedeeltes in slow motion worden afgespeeld. Dit is mogelijk in 120 fps, wat nog niet eerder mogelijk was op andere telefoons. Het hoogst haalbare was toen 60 fps. De filmpjes kunnen daarna rechtstreeks op bijvoorbeeld Youtube gezet worden. Deze functie kan voor een paar hele grappige momenten zorgen.

Is de iPhone 5s de beste telefoon op het moment? Ja, al zal dat wel niet als een verrassing komen. Ze hebben een goed product beter gemaakt door meer hardware upgrades, meer mogelijkheden en volledig vernieuwde software.

Als het beste van het beste wilt, dan is de iPhone 5s de juiste keuze. Als je een iets minder goede keus wilt, maar van mooie kleurtjes houdt, dan is de 5c een betere keuze.

Voor mensen die een groter beeldscherm willen hebben, zijn er betere opties beschikbaar. Een 4 inch scherm is niet het grootste scherm wat op het moment beschikbaar is, maar voor normaal gebruik is dit meer dan genoeg. Toch is er geen betere telefoon beschikbaar met hetzelfde grootte beeldscherm. De telefoon is gemaakt met een oog op de toekomst, omdat veel softwareontwikkelaars nog geen programma’s hebben gemaakt die optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van de iPhone 5s. De telefoon is dus een goede investering voor toekomstige applicaties en games.

Over de Auteur

RB Online schrijft telecom gerelateerde artikelen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo