De zomer van de smartphones - Artikelpost

De zomer van de smartphones

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 916 | Aantal woorden: 805 | Datum: | 0 commentaar

De zomer is er weer en dat betekent natuurlijk ook dat er weer vele verschillende smartphones worden uitgebracht. Wat de high-end smartphones deze zomer kenmerkt is dat ze allemaal zijn uitgerust met grote schermen en dualcore processoren. De twee meest vernieuwende, populaire en snelste telefoons lijken de Samsung Galaxy S2 en de HTC Sensation, maar er zijn ook nog enkele outsiders. Hieronder volgt een overzicht van de smartphones die deze zomer hot zijn.

LG Optimus 2X Speed

De eerste dualcore smartphone die klaar was voor een lancering deze zomer was de LG Optimus 2X Speed. De telefoon maakt gebruik van Android 2.2 en het was de eerste telefoon met een Tegra 2 processor van nVidia. De smartphone beschikt verder over 4,3”-scherm met een resolutie van 480x800 pixels, 512 MB werkgeheugen en 8 GB opslaggeheugen. Het zijn erg indrukwekkende specificaties en bovendien is de prijs relatief laag. Op dit moment is het zwakke punt van de telefoon de software, die niet helemaal stabiel is. LG heeft meermaals aangekondigd een update naar Android 2.3 uit te brengen die de problemen zou moeten verhelpen, maar vooralsnog is het afwachten wanneer deze update daadwerkelijk verschijnt.

HTC Sensation

De HTC Sensation is het vlaggenschip waarmee HTC deze zomer inzet op de smartphone-markt. Deze telefoon draait Android 2.3 en beschikt over een geweldig design, een 4,3”-scherm met een resolutie van 960x540 pixels, 786 MB werkgeheugen en 1 GB opslaggeheugen. Het opslaggeheugen kan met behulp van een microSD-kaart worden uitgebreid. De telefoon is tot nu toe een van de meest populaire nieuwe smartphones en de ondersteuning van HTC is erg goed. De batterij gaat vrij lang mee en de vernieuwde versie van HTC’s eigen gebruikersinterface, Sense, biedt ook vele vernieuwingen. De Sensation is een erg snelle telefoon en op dit moment een van de meest populaire telefoons.

Samsung Galaxy S2

Samsung probeert met de Samsung Galaxy S2 de smartphone-markt te veroveren. Deze telefoon beschikt over de krachtigste specificaties van de hier opgesomde telefoons en de smartphone is razendsnel. De telefoon maakt gebruik van Android 2.3 en beschikt over een Exynos dualcore processor, 1 GB werkgeheugen, 16 GB opslaggeheugen en een 4,3” Super-Amoled-Plus scherm. De processor en het scherm van de telefoon zijn door Samsung ontwikkeld en zijn beide zijn van uitmuntende kwaliteit. Het scherm heeft een geweldige kleurweergave en het is de snelste telefoon die beschikbaar is. De Samsung Galaxy S2 lijkt op dit moment de te kloppen smartphone.

iPhone 4

Hoewel deze telefoon al een hele tijd geleden is gelanceerd, blijft het toch een van de meest populaire smartphones. Het is de enige smartphone in dit overzicht die geen gebruik maakt van Android en de telefoon heeft in vergelijking met de Android-telefoons een kleiner scherm en een processor met een enkele core. Toch is het een telefoon om rekening mee te houden. Het besturingssysteem, iOS, is erg populair en gebruiksvriendelijk en het is een systeem dat iedereen zonder problemen kan gebruiken. De telefoon heeft bovendien een prachtig display en de snelheid is, ondanks het ontbreken van een dualcore processor, hoog. Het Retina-display van de iPhone 4 heeft een resolutie van 960x640 en de iPhone 4 biedt daarmee op dit moment de hoogste smartphone-resolutie. Een ander voordeel is het aanbod van apps op de iPhone het grootst is.

                                                                 

De smartphones die hierboven zijn uiteengezet zullen waarschijnlijk de meest populaire high-end smartphones zijn deze zomer. De smartphone-fabrikanten hebben alles uit de kast gehaald om gebruikers nog snellere en betere smartphones aan te bieden. De resultaten zijn over het algemeen erg goed en deze generatie telefoons is sneller dan ooit tevoren. De zomer lijkt dus een prima moment om een nieuwe smartphone uit te zoeken!


 Over de Auteur

 

Het Smartphone Kennisplatform

Het Smartphone Kennisplatform is een onafhankelijke organisatie die informatie en reviews met betrekking tot smartphones publiceert op het internet. We beschikken over uitgebreide kennis van de verschillende smartphone platformen, zoals Android, iOS, BlackBerryOS,  Symbian en Windows Phone 7 en informeren je over het optimale gsm abonnement.

Het hoofddoel van het Smartphone Kennisplatform is om heldere, duidelijke en begrijpelijke informatie online te publiceren en potentiële smartphone-kopers goed in te lichten over de mogelijkheden van smartphones en de voor- en nadelen van bepaalde smartphones.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Apple 20W USB-C oplader - Snellader iPhone - Wit
Apple 20W USB-C oplader - Snellader iPhone - Wit

€ 22,99
Toon product

Snellader iPhone - iPad Snellader - 20W Snellader - USB-C iPhone Snellader met 2 Meter Apple Lightning Kabel - USB-C naar Lightning Oplaadkabel
Snellader iPhone - iPad Snellader - 20W Snellader - USB-C iPhone Snellader met 2 Meter Apple Lightning Kabel - USB-C naar Lightning Oplaadkabel

€ 16,14
Toon product

Samsung Galaxy A14 - 64GB - Awesome Black
Samsung Galaxy A14 - 64GB - Awesome Black

€ 159,00
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo