Glasvezel internet bij de goedkoopste provider - Artikel Post - Artikel Marketing

Glasvezel internet bij de goedkoopste provider

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 248 | Aantal woorden: 410 | Datum: | 0 commentaar

Het aantal huishoudens met een glasvezel internet verbinding blijft stijgen en passeerde afgelopen maand zelfs de 1 miljoen.

Steeds meer mensen kiezen ervoor een glasvezel abonnement te nemen. Inmiddels hebben zo'n 1 miljoen huishoudens gekozen voor glasvezel. Dit is 13% van alle internetgebruikers. Van de 1 miljoen abonnees maken 900.000 huishoudens gebruik van het netwerk van Reggefiber, welke een dochteronderneming is van KPN. De overige 100.000 zijn aangesloten bij een klein, regionaal netwerk.

Reggefiber (en daarmee KPN) is de beheerder van het grootste glasvezelnetwerk in Nederland. Zij zijn daarmee verantwoordelijk voor de uitrol en het onderhoudt van het netwerk. Het is echter niet zo dat je een KPN abonnement moet nemen als je van het glasvezel netwerk van Reggefiber gebruik maakt. Het is namelijk wettelijk vastgelegd dat het netwerk moet worden opengesteld voor andere goedkope internet providers, die hun diensten zo kunnen aanbieden aan de consument.

De goedkoopste internet provider voor een glasvezel abonnement

Glasvezel internet is misschien niet het goedkoopste verbindingstype, maar het kent veel andere voordelen. Zo is de internetverbinding erg stabiel en minder gevoelig voor storingen als internet via de koperverbinding. Daarnaast is de uplaod- en download snelheid gelijk en is er een maximale snelheid van wel 500 Mbit/s te bereiken. Momenteel is dit de hoogst mogelijke internetsnelheid, maar de verwachting is dat dit in de toekomst zelfs verdubbeld kan worden.

De prijs van een glasvezel abonnement is te vergelijken met die van een kabel abonnement. Het goedkoopste internet provider met glasvezel is Vodafone. Voor een gemiddelde maandprijs van € 38,50 krijg je 50 Mibt/s internet, 60 tv zenders (waarvan 28 in HD) en bellen voor € 0,09 per minuut. Hiermee is glasvezel internet zelfs nog iets goedkoper dan internet via de kabel. Bij Ziggo betaal je namelijk gemiddeld € 44,66 per maand voor 40 Mbit/s internet, 70 tv-zenders (waarvan 29 in HD) en bellen voor € 0,09 per minuut.

Wanneer je wilt overstappen naar een goedkope internet provider is het daarom aan te raden om ook naar de abonnementen met glasvezel internet te kijken. Daarvoor is het wel belangrijk dat je eerst controleerd of er al glasvezel geleverd wordt op je adres.Over de Auteur

Schrijft regelmatig artikelen over de telecom branche

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[165 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[140 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo