FB pix Grote vraag naar iPhone 5 en Samsung steeds populairder - Artikelpost

Grote vraag naar iPhone 5 en Samsung steeds populairder

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1326 | Aantal woorden: 629 | Datum: | 0 commentaar

In een onderzoek naar de populariteit van verschillende smartphones heeft Changewave 4000 Noord-Amerikaanse consumenten ondervraagd. Uit het onderzoek blijkt dat de vraag naar de, nog niet aangekondigde, iPhone 5 van Apple een stuk hoger is in vergelijking met eerdere modellen en andere smartphones. 

De totale verkoop van smartphones zal dit jaar alle records verbreken volgens ChangeWave. Apple lijkt hier het meest van te gaan profiteren, gevolgd door Samsung. De andere fabrikanten lijken de slag te missen en profiteren niet van groeiende vraag naar smartphones.

De vraag naar Samsung smartphones groeide met maar liefst 19 procent in de afgelopen drie enquetes, een groei van 6 procent sinds maart dit jaar. Dit betekent voor Samsung dat er vier keer zoveel consumenten zijn die interesse hebben in de smartphones van het bedrijf. Deze groei is voornamlijk te danken aan de enorme populariteit van de Samsung Galaxy S3. Het nieuwe vlaggenschip van Samsung ligt minder dan 2 maanden in de winkels en is inmiddels al meer dan 10 miljoen keer over de toonbank gegaan.

In het onderzoek is te zien dat 2 procent van de ondervraagden ‘zeer waarschijnlijk’ een Galaxy S III gaan kopen en 7 procent gaat er ‘waarschijnlijk’ één aanschaffen. De grootste reden voor de aanschaf van de Samsung smartphone is de grootte en de kwaliteit van het scherm (15 procent).

De nieuwe iPhone 5 gaat zeer waarschijnlijk ook worden uitgebracht met een groter scherm, betere camera, iOS 6 en ondersteuning voor 4G/LTE. Het is daarom de verwachting dat de vraag naar het nieuwe model ook groter dan ooit zal zijn.

Het onderzoek van ChangeWave laat zien dat 14 procent van de ondervraagden heeft aangegeven ‘zeer waarschijnlijk’ een iPhone 5 te gaan kopen, terwijl 17 procent er ‘waarschijnlijk’ één gaat aanschaffen. De vraag naar de nieuwe iPhone is een stuk hoger in vergelijking met de vorige iPhone versies.

In een vergelijkbaar onderzoek afgelopen jaar bleek dat 10 procent ‘zeer waarschijnlijk’ de iPhone 4S zouden gaan aanschaffen, terwijl 11,5 procent ‘waarschijnlijk’ de iPhone 4S zouden gaan kopen. De iPhone 4S wordt momenteel beschouwt als de meest succesvolle smartphone in de geschiedenis. Het lijkt er op dat de concurrentie opnieuw een lastige tijd tegemoet gaat, zo zakte de vraag naar Motorola van 4 naar 2 procent, HTC bleef steken op 3 procent en ook RIM zag geen stijging en blijft steken op slechts 2 procent.Over de Auteur

Volger van mobiele gadgets

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo