Het vergelijken van abonnementen voor internet thuis - Artikel Post - Artikel Marketing

Het vergelijken van abonnementen voor internet thuis

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 243 | Aantal woorden: 564 | Datum: | 0 commentaar

Door het grote aanbod van internet thuis abonnementen is het soms lastig om de juiste keuze te maken. Het vergelijken van de abonnementen op basis van prijs en eigenschappen kan deze keuze vergemakkelijken.
Het aantal abonnementen voor internet thuis is erg uitgebreid en er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het vergelijken. Ten eerste kan je kiezen uit pakketten met alleen internet, internet en tv of internet, tv en bellen. Ten tweede worden er verschillende internetverbindingen aangeboden, namelijk DSL, kabel en glasvezel. Niet iedere verbindingstype is op ieder woonadres beschikbaar. Welk van deze verbindingen bij jou thuis geleverd wordt kan je nagaan door je postcode in te voeren in de vergelijker van internet thuis.

Wanneer je voor jezelf duidelijk hebt welk internet thuis pakket je wilt en welke verbindingstypen beschikbaar zijn op jouw woonadres, is het tijd om een pakket te kiezen met de juiste internetsnelheid, een passend tv-pakket en een laag beltarief.

Een internet thuis abonnement kiezen die bij je past

Internetsnelheden varieren van 20 Mbit/s tot 500 Mbit/s. Met glasvezel internet is de hoogst mogelijke snelheid te behalen tot 500 Mbit/s. De minimale internet snelheid via de kabel is 40 Mbit/s en de maximaal haalbare snelheid is 200 Mbit/s. De snelheid van DLS internet verschilt per woonadres. Dit komt omdat DSL internet via de vaste telefoonlijn geleverd wordt en waardoor de snelheid afhankelijk is van de afstand van jouw woonhuis tot de wijkcentrale.

Bij het bepalen van de juiste internet snelheid is het goed om te weten dat het niet altijd noodzakelijk is om een hoge snelheid te hebben. De benodigde internet snelheid hangt af van het aantal gebruikers op de verbinding. Kleine huishoudens hebben een lagere snelheid nodig dan grote huishoudens. Waarvoor je het internet gebruikt heeft ook invloed op de benodigde internetsnelheid. Wanneer je het internet voornamelijk gebruikt om te mailen heb je voldoende aan een lagere snelheid, dan wanneer je het gebruikt om films te streamen of te gamen.

De aangeboden tv-pakketten bij een internet thuis abonnement kunnen erg verschillen. Tele2 biedt een tv-pakket aan met 20 zenders, maar er zijn ook pakketten met 60 zenders of zelfs meer. Daarnaast zijn er enkele providers die standaard interactieve tv aanbieden, zoals Vodafone, Online, Fiber, Telfort, KPN, Ziggo en XS4ALL.

De beltarieven voor bellen via de vaste telefoonlijn zijn bij alle providers ongeveer gelijk. Bij sommige providers betaal je € 0,09 en bij andere € 0,10 per minuut. Dit verschil is dus erg klein en zal niet van grote invloed zijn voor de keuze van het juiste internet thuis abonnement.

Internet thuis vergelijken

Abonnementen voor internet thuis vergelijken kan dus op basis van verschillende eigenschappen. Door de abonnementen te sorteren op prijs en te vergelijken op de verschillende eigenschappen kan je dit op een eerlijke manier doen. Zo kan je gemakkelijk kiezen voor het abonnement dat het beste aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 

Over de Auteur

Schrijft artikelen over de telecommarkt

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo