HTC onthult nieuwe One smartphone lijn - Artikelpost

HTC onthult nieuwe One smartphone lijn

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 636 | Aantal woorden: 481 | Datum: | 0 commentaar

 

Zondagavond heeft HTC de wereld kennis laten maken met haar vernieuwde smartphone line up, waarmee de Taiwanese telecom gigant dit jaar hoopt te kunnen blijven concurreren met Samsung en Apple.

Ondanks recente geruchten, bestaat de One lijn, HTC's nieuwe Android merknaam, voorlopig uit drie toestellen: de One X, de One S en de One V. De eerst is het topmodel van het trio, met zijn quad core processor, een Super LCD 2 scherm van 4.7 inch, een supersnelle acht megapixel camera, en een volledig vernieuwde HTC Sense interface.

De HTC One X biedt ook een fris, nieuw design, dat niet meer steunt op de bekende aluminium unibody ontwerpen waar HTC de laatste jaren mee scoorde. De One X is juist voorzien van een strakke, polycarbonaat look, waardoor het toestel licht maar toch stevig en solide aanvoelt.

De One S, het kleinere broertje van de One X, lijkt misschien geen vlaggenschip te zijn, maar als we de specificaties onder de loep nemen blijkt dit slechts een kwestie van persoonlijke smaak te zijn. De dual core processor van de HTC One S is van een nieuwe generatie - nieuwer dan de quad core Tegra 3 die in de One X te vinden is, en daarmee misschien wel net zo snel als menig quad core processor. Het scherm is iets kleiner, 4,3 inch, maar van het Super AMOLED type. Bij veel gebruikers vallen deze schermen beter in de smaak dan LCD schermen. De camera in de One S is dezelfde als die in de One X.

Dan is er nog de HTC One V, het middenklasse model van de One lijn. De One V moet het doen met een 1 GHz single core processor en een 3,7 inch LCD beeldscherm. Wel krijgt ook de One V, net als de andere toestellen, de nieuwste versie van HTC's eigen Sense interface mee, die bovenop Android versie 4.0 draait.

Alle drie de toestellen worden medio april in de Nederlandse winkels verwacht, tegen prijzen die varieren tussen de 300 en 550 euro.Over de Auteur

AndroidBlogger - dé bron voor Android smartphone nieuws

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[137 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo