Interactieve tv : nòg meer zenders? - Artikelpost

Interactieve tv : nòg meer zenders?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 785 | Aantal woorden: 337 | Datum: | 0 commentaar

Een belangrijk deel van de tijd voor de tv breng je zappend door. Een standaard zenderpakket bestaat al gauw uit 20 of meer zenders (en dat aantal zal alleen maar toenemen), waarbij je al gauw het gevoel bekruipt dat er op een ander kanaal iets beters te zien is. Met interactieve tv is het aantal zenders alweer groter. Dat zou kunnen betekenen dat je nog meer wisselt van zender, maar het is meer waarschijnlijk dat je manier van tv kijken voorgoed verandert.
Het bijzondere van interactieve tv is niet het aantal zenders, maar de kwaliteit waarin ze beschikbaar zijn en de nieuwe mogelijkheden die de kijker heeft om zelf invloed uit te oefenen. Het eindeloze zappen is direct onnodig geworden: een elektronische tv-gids vertelt je zo wat voor uitzending er waar en wanneer te zien is.  Als je twijfelt wat je wilt kijken, kun je ervoor kiezen een van de programma’s op te nemen (dat gaat heel gemakkelijk met een harddiskrecorder). Je kunt natuurlijk ook op een later tijdstip wat je gemist hebt terugkijken via ‘uitzending gemist’. En dat is nog niet alles:  naar het toilet of even wat inschenken tijdens een spannende film is geen punt meer als je ‘live’ kunt pauzeren en na de onderbreking gewoon weer verder kijkt.


Als je de ervaringen van gebruikers leest, werkt de hogere kwaliteit van de HD zenders verslavend. Voor mensen die direct verslaafd raken aan de hogere kwaliteit, is een compleet High Definition zenderpakket beschikbaar. Het is duidelijk dat interactieve tv heel veel meer inhoudt dan alleen meer zenders.  De mogelijkheden van digitale tv zijn nog lang niet uitontwikkeld. Tv kijken wordt steeds leuker.

Over de Auteur

Met de komst van interactieve tv is televisie kijken veranderd van passief ondergaan en iets beters zoeken naar zelf bepalen wat je kijkt wanneer het jou uitkomt. Uit alle interactieve zenders kiezen wat je wilt is met digitale tv ook veel handiger geworden.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[161 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo