Jailbreak - Artikel Post - Artikel Marketing

Jailbreak

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Webmaster
Gezien: 469 | Aantal woorden: 382 | Datum: Mon, 16 Sep 2013 | 0 commentaar

Jailbreak is de engelse term voor het mogelijk maken om softwaretoepassingen mogelijk te maken die niet door Apple geautoriseerd zijn. Dit kan je bijvoorbeeld doen bij de iPhone, iPad en Apple TV. Als een iPhone, iPad en dergelijke jailbroken is, kunnen er apps gedownload worden die niet via de App Store beschikbaar zijn. Een iPhone en iPad kunnen namelijk veel meer dan de functies die geboden worden via de App Store.

“Jailbreak is de engelse term voor het mogelijk maken om softwaretoepassingen mogelijk te maken die niet door Apple geautoriseerd zijn”

Veel mensen denken dat het illegaal is om je iPhone of iPad te jailbreaken. Het jailbreaken zelf is echter niet illegaal. Wel is het illegaal om er gekraakte software op te plaatsen. Daarnaast heeft de Consumentenbond de gebruikers van een jailbreak in het gelijk gesteld. Apple ziet jailbreaken namelijk als inbreuk op de auteursrechten. Dit werd door de Consumentenbond dus anders gezien.

“De eerste bekende “worm” zorgde ervoor dat het achtergrondplaatje van werd veranderd in een foto van Rick Astley”

Er kunnen bij een jailbreak wel complicaties plaats vinden. De eerste bekende “worm” zorgde ervoor dat het achtergrondplaatje van werd veranderd in een foto van Rick Astley. Deze worm was voor de rest niet schadelijk. Toch kunnen er door zulke wormen wel schade geleverd worden. Als de serversoftware SSH wordt geïnstalleerd na het jailbreaken is het belangrijk om het standaardwachtwoord te wijzigen. Zo zorg je ervoor dat er geen wormen jouw telefoon in kunnen.
Wil je dus ook je telefoon jailbreaken? Er zijn op het internet handleidingen te vinden hoe je je iPhone, iPad en dergelijke kunt jailbreaken. Met deze handleidingen is het voor iedereen mogelijk om de producten van Apple te jailbreaken. Let wel op dat je een handleiding download die geschikt is om jouw versie van de software te kunnen jailbreaken. Vaak zijn de nieuwste updates van de software nog niet geschikt voor een jailbreak.

Over de Auteur

Ik ben geinteresseerd in telefoons en alles wat hier mee te maken heeft. Mijn eerste artikel gaat over het jailbreaken van een iPhone, iPad en andere producten van Apple.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[379 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo