Mobiel bellen binnenshuis verbeterd? - Artikel Post - Artikel Marketing

Mobiel bellen binnenshuis verbeterd?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 268 | Aantal woorden: 490 | Datum: | 0 commentaar

We hebben er bijna allemaal een, de welbekende Smartphone. Tegenwoordig zijn de abonnementen met gratis toestel relatief goedkoop, voor een paar tientjes per maand heb je een in deze tijd een mooie smartphone waarmee je aardig wat kunt bellen, met ook nog eens razendsnel internet. De meeste telecomproviders bieden daarbij dataverkeer aan via het snelle 4G netwerk, dus de tijd van een trage internetverbinding op je mobieltje is nu echt voorbij. De consument wil ook steeds meer kunnen met zijn Smartphone, en dan vooral ook nog eens zo snel mogelijk.

Slecht bereik bij bellen vanuit huis

Buiten is de verbinding bijna altijd uitstekend te noemen als we iemand mobiel bellen of worden gebeld op onze smartphone. Het klinkt alsof je naast degene staat die je op dat moment aan de telefoon hebt. Maar in huis is de ontvangst vaak beroerd, het is een veel gehoorde klacht van de bezitters van een mobiele telefoon. De verbinding valt soms ook gewoon even weg, of de ander klinkt opeens heel ver weg.

Voice over Wifi

Maar daar gaat een aantal sim only providers in Nederland iets aan doen. Veel mensen hebben thuis gewoon internet over een razendsnel wifi-netwerk. Juist dat wifi-netwerk willen de providers in gaan zetten voor mobiel bellen binnenshuis. In huis zorgt het wifi-netwerk in de meeste gevallen voor een veel betere verbinding dan een mobiel netwerk. Dus gaan de providers er binnenkort voor zorgen dat mobiel bellen in huis via dat snelle wifi-netwerk kan gaan, het zogenaamde Voice over Wifi. Bel je iemand vanuit huis en loop je vervolgens naar buiten terwijl je hem of haar nog aan de telefoon hebt, dan schakelt je Smartphone dan automatisch over van het wifi-netwerk naar het mobiele netwerk. Daar merkt de beller en degene die op dat moment wordt gebeld helemaal niets van. Een andere optie om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland een goede ontvangst binnenshuis krijgt, is om tweemaal zoveel zendmasten te plaatsen. Probleem daarvan is echter dat die ingreep gepaard gaat met enorme hoge kosten, bellen via het eigen wifi-netwerk thuis is in dat opzicht een veel goedkopere optie. Als het waar is dat de providers er dus op die manier voor kunnen zorgen dat ook binnenshuis mobiel bellen goed mogelijk is, dus met een uitstekende ontvangst, dan is de kans heel groot dat mensen op den duur hun vaste telefoonlijn gaan opzeggen. Want waarom zouden we extra betalen voor een vaste lijn in huis, als zo goed als onbeperkt mobiel bellen binnenshuis met onze Smartphone tot de mogelijkheden gaat behoren? De toekomst zal het leren.Over de Auteur

Vergelijk-simonly vergelijkt goedkope sim only abonnementen online voor de consument

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[165 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[140 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo