FB pix Mobiele telefoons rol je binnenkort gewoon op - Artikelpost

Mobiele telefoons rol je binnenkort gewoon op

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 67978 | Aantal woorden: 509 | Datum: | 0 commentaar

Telecomfabrikanten gaan niet alleen de strijd met elkaar aan om de beste en mooiste smartphone. De nieuwste uitvinding waar om gestreden wordt, is het flexibele beeldscherm. Waar we deze technologie al van kennen? De bioscoop natuurlijk. Maar ook in huis is een curved tv al mogelijk.

Beeldscherm ABC

Sony en LG zijn van het rechte pad af met hun curved tv’s. Dit zijn ook niet zomaar beeldschermen, maar oled-tv’s met uhd resolutie. Om met de laatste afkorting te beginnen: uhd staat voor ultra high definition. Een nog hogere resolutie dus voor nog meer beeldkwaliteit. De oled-technologie maakt de zwarttinten dieper, het contrast hoger en de schermen dunner en energiezuiniger. Nog beter beeld dus, maar met minder energie.

Haal de bioscoop in huis

Mooiere kleuren en dunnere schermen dat is een, maar door het gebogen scherm haal je de bioscoopervaring naar je eigen huiskamer. De vorm van een gebogen tv heeft dezelfde vorm als die van een oogbal. Het hele scherm staat op dezelfde afstand van je oog. Geen vervorming van het beeld in de hoek van het scherm meer dus. Sommige IMAX bioscopen werken al langer met een gebogen scherm voor nog meer kijkplezier.

Ook de smartphone gaat flexibel

Binnenkort zijn ook de eerste mobiele telefoons met een buigbaar scherm te koop. Samsung presenteerde op de IFA in Berlijn zijn eerste gebogen scherm voor smartphones. Ook LG schijnt dit jaar nog een smartphone met flexibel display uit te brengen. Dit display is alleen niet zo flexibel als doet vermoeden. Het scherm is onbreekbaar,maar je kunt er nog geen kraanvogel van vouwen. Samsung lijkt hier de strijd om de eerste plaats te verliezen. Het bedrijf kampt met problemen waardoor de productie van de flexibele telefoon vertraagd wordt. En de kosten? Het is niet zeker dat de huidige GSM abonnementen de prijs van zo’n flexibele mobiel kunnen opvangen. In ieder geval niet in het beginstadium van deze nieuwe hype.

Omdat het kan?

 

Maar wat is nou precies de meerwaarde van zo’n buigbaar mobieltje? Het zit wat lekkerder in je broekzak en de telefoon zal ook wel supersterk zijn. Toch lijkt het erop dat deze nieuwe generatie smartphones gemaakt wordt omdat het kan. En dat is ook mooi.Over de Auteur

Nina Bergmans blogt over alles wat met mobiele telefoons en nieuwe technieken te maken heeft.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo