Motorola Moto G schokt smartphone markt - Artikelpost

Motorola Moto G schokt smartphone markt

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 921 | Aantal woorden: 478 | Datum: | 0 commentaar

Al enkele weken geleden kondigde Motorola - niet geheel onverwachts - de Moto G aan. Dit tweede toestel (na de Moto X) dat sinds de samenwerking met Google op de markt wordt gebracht is geen high-end model, maar juist een toestel uit het middensegment. Niet geheel bijzonder hoor ik je dan denken, maar dat is het zeker wel. Niet vanwege de vernieuwde specificaties of een innovatief uiterlijk, maar wel vanwege de extreem hoge prijs / kwaliteit verhouding.

De Motorola Moto G wordt in de Verenigde Staten namelijk aangeboden voor de schokkend lage prijs van 175 dollar. Inmiddels heeft de Motorola Moto G ook zijn entree op de Nederlandse markt gemaakt, en ook hier is de smartphone erg aantrekkelijk geprijsd. De GSM kost zonder abonnement ongeveer 199 euro en daarmee zijn Google en Motorola een flink stuk goedkoper dan de concurrentie. Motorola Moto G Maar met alleen een lage prijs voldoe je nog niet aan de omschrijving: hoge prijs / kwaliteit verhouding. Voor die prijs moet de kwaliteit ook goed zijn en dat is het zeker. Kijk maar eens naar deze lijst met specificaties:

  • 1.2 Ghz Quad-core processor, 1 GB RAM geheugen
  • 4.5 inch 720p HD display
  • 5 megapixels camera aan achterkant, 1.3 megapixels aan voorkant
  • 2070 mAh batterij, 8 GB opslag geheugen
  • Google Android besturingssysteem

Google Android OS

Motorola is vorig jaar door Google overgenomen en de Moto G is het eerste toestel dat sinds die overname ook in Nederland uit wordt gebracht. Gezien de overname is het niet meer dan logisch dat Motorola de Moto G met Google Android uit heeft gerust. Wat ik persoonlijk een beetje vreemd vind, is dat de telefoon niet direct van de laatste versie (4.4 KitKat) wordt voorzien.

Motorola zit natuurlijk erg dicht bij de bron en die versie standaard op de Moto G was ook weer een klein stapje extra voorsprong op de concurrentie geweest. Nu blijkt dat - mocht je het toestel aanschaffen - je nog tot eind januari moet wachten voordat het toestel bijgewerkt wordt. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen, maar het was toch mooi geweest als het wel al zo ver was geweest.

De Motorola Moto G is een pure Android smartphone, dat wil zeggen dat er geen custom interface geïnstalleerd is. Dit komt de snelheid van de telefoon zeker ten goede. De Motorola Moto G is dus in Nederland te krijgen, we zijn heel erg benieuwd naar de eerste reacties van mensen.Over de Auteur

Wij schrijven over alles dat met de Motorola Moto G te maken heeft. Door onze website te volgen blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen over o.a.: updates, leuke apps & handige tips en trucks. Heb je zelf een Motorola Moto G? Dan zou het ook fijn als je een gebruikservaring achterlaat op onze Motorola Moto G website.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[367 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[149 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo