Nokia Lumia 920 plus- en minpunten - Artikelpost

Nokia Lumia 920 plus- en minpunten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 877 | Aantal woorden: 717 | Datum: | 0 commentaar

Nokia heeft ervoor gekozen om de Lumia 920, het nieuwe vlaggenschip van het Finse merk, pas in januari naar Nederland te brengen. Vanwege een productietekort kan de Nokia Lumia 920 niet in alle landen tegelijk gelanceerd worden. Blijkbaar isde Nederlandse markt niet interessant genoeg voor Nokia en gaan andere landen voor. Zonde, want bij de voorinschrijvingen blijkt dat er in Nederland genoeg interesse is naar de Nokia Lumia 920. Maar waarom is er zoveel interesse in de Nokia Lumia 920? Hieronder de plus- en minpunten van de Nokia Lumia 920.

Opvallend design

Het eerste wat opvalt aan de Nokia Lumia 920 is het het ontwerp. Uiteraard is het design een kwestie van smaak, maar wat niet te ontkennen valt is dat het design van de Lumia 920 zich onerscheidt van andere smartphones. Klein nadeel is dat de smartphone relatief zwaar en groot is vergeleken met smartphones met hezelfde schermformaat.

Windows Phone 8

De Nokia Lumia 920 draait op Windows Phone 8. Dit alleen al zal flink wat potentiele klanten afschrikken. De vorige versies van het Windows Phone besturingssysteem van Microsoft werden namelijk flink bekritiseerd. Maar het is onterecht dat mensen zich laten afschrikken. Windows Phone 8 is vernieuwend en werk behoorlijk intuitief. In eerste instantie zal het wel wennen zijn, net zoals dat ook geld voor het computerbesturingsyssteem Windwows 8.

Apps

Een groot nadeel van oudere versies van Windows Phone was dat er niet genoeg applicaties beschikbaar waren voor de consument. Langzamerhand lijken steeds meer bedrijven ook een applicatie voor het Windows Phone 8 OS te maken, maar sommige belangrijke ontbreken nog. Zo zijn applicaties als Instagram en Fliboard niet beschikbaar voor Windows Phone. Microsoft doet er alles aan om zoveel mogelijk bedrijven zich ook te laten richten op de Windows Phone Marketplace, maar voolropig heeft WP nog behoorlijk wat in te halen op Android en iOS.

Nokia apps en handige features

Nokia heef de Lumia 920 zelf wel voorzien van een aantal leuke features. Zo heeft Nokia haar eigen navigatie software toegevoegd, een muziekstream-applicatie en extra camera-sofware. Daarnaast is het scherm van de Nokia Lumia 920 voorzien van Super Sensitive Touch. Dit maakt het mogelijk om de Lumia 920 van Nokia ook te bedienen met je handschoenen aan. Iets wat bij andere touchscreens niet mogelijk is. Verder kan je de Nokia Lumia 920 draadloos opladen. Bijgeleverd zit standaard een handig oplaad-matje, maar er zijn ook verschillende leuke oplaadaccesoires te koop. Denk aan een mini-Fatboy oplaadzak voor je Nokia Lumia 920.

Enkele bugs

Helaas komt die Nokia Lumia 920 niet goed uit alle testen. Zo schrijven veel mensen over een batterij-bug. Deze laat de batterij van de Nokia Lumia 920 soms snel leeglopen. Ook de software van de camera heeft nog enkele mankemenen waardoor er onscherpe foto's gemaakt worden. Gelukkig heeft Nokia al laten weten bezig te zijn aan een update, zodat deze bugs hersteld worden.

Conclusie

Nokia heeft goed haar best gedaan om zich te onderscheiden van andere smartphone fabrikanten. Zeker qua ontwerp is dat goed gelukt. Of Nokia er verstandig aan heeft gedaan om (voorlopig) alleen met Microsoft in zee te gaan, moet nog blijken. Belangrijk is daarbij of er genoeg applicaties voor de Windows Phone Marketplace gemaakt gaan worden. De features die Nokia gemaakt heeft, zijn absoluut een toevoeging. Helaas zijn er nog wel wat bugs te vinden. Al met al zou de Nokia Lumia 920 een aanrader zijn als het toestel voor een goede prijs verkocht werd. Helaas ligt de prijs van de Lumia 920 te hoog (los wordt hij verkocht voor rond de 580 euro). 

Pluspunten:

  • Opvallend design
  • Handige extra features van Nokia
  • Scherm te bedienen met handschoenen

Minpunten:

  • Relatief groot en zwaar
  • Nog niet veel Windows Phone 8 applicaties
  • Aantal bugs
  • Prijs

 

 

 

 Over de Auteur

Volger van mobiele gadgets

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

AVA Telefoonhouder met Qi Draadloze Oplader Auto (15 Watt Autolader) - Infrarood Sensor detectie- Ventilatierooster, Raam, Dashboard - Magsafe Autohouder - GSM Houder
AVA Telefoonhouder met Qi Draadloze Oplader Auto (15 Watt Autolader) - Infrarood Sensor detectie- Ventilatierooster, Raam, Dashboard - Magsafe Autohouder - GSM Houder

€ 39,99
Toon product

AVA electronics Telefoonhouder Auto met Draadloze Oplader - Autolader voor Raam, Dashboard, Ventilatierooster en Bureau
AVA electronics Telefoonhouder Auto met Draadloze Oplader - Autolader voor Raam, Dashboard, Ventilatierooster en Bureau

€ 39,99
Toon product

Slim Deluxe Bluetooth keyboard / toetsenbord met stand en beschermcase / hoes, oplaadbaar (voor o.a. tablet of smartphone)
Slim Deluxe Bluetooth keyboard / toetsenbord met stand en beschermcase / hoes, oplaadbaar (voor o.a. tablet of smartphone)

€ 31,50
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo