Samsung Galaxy Grand 2 komt ook naar Nederland - Artikelpost

Samsung Galaxy Grand 2 komt ook naar Nederland

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 538 | Aantal woorden: 412 | Datum: | 0 commentaar

Op 22 november verschenen de eerste afbeeldingen van de opvolger van de Galaxy Grand. Samsung heeft deze telefoonlijn in 2013 geïntroduceerd. Hieronder vallen modellen die een groot scherm hebben maar verder mid-range specificaties bevatten. Veel blogs voorspelde al dat er op korte termijn een tweede toestel aan zat te komen.

Ze bleken gelijk te hebben want op 25 november werd de Galaxy Grand 2 officieel aangekondigd. De Zuid-Koreaanse fabrikant deed dit zonder al te veel bombarie en stuurde simpelweg een persbericht. Dat zien we vaker bij goedkopere toestellen, want de topmodellen krijgen vaak meer media-aandacht. Denk maar aan de presentatie van de Galaxy S4 en de Galaxy Note 3.

Galaxy Grand 2 specificaties
Het ontwerp doet ons denken aan de eerder benoemde Galaxy Note 3. Beide toestellen hebben namelijk een faux leren achterkant met naaipatroon aan de randen. Het beeldscherm is ook zeer groot, namelijk 5.25-inch met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Hierdoor is de Galaxy Grand 2 kleiner dan HTC One Max maar bijvoorbeeld groter dan de LG G2.

De smartphone wordt voorzien van een 1.2GHz quad-core processor, 1.5GB RAM en 8GB intern geheugen. Hiermee behoort hij niet tot de snelste, maar de ‘gewone consument’ kan er prima mee vooruit. Het geheugen kan ook nog uitgebreid worden middels een MicroSD kaartje. De Galaxy Grand 2 kan zo maximaal 64GB geheugen erbij krijgen.

Samsung heeft aan de achterkant een 8 megapixels geplaatst. Natuurlijk mag de frontcamera niet ontbreken voor applicaties zoals Skype en videobellen. Ook wordt de Galaxy Grand 2 van een 2600 mAh batterij voorzien, waardoor hij het langer moet uithouden dan zijn voorganger. Hij draait op Android 4.3 met de TouchWiz skin.

Beschikbaarheid Nederland
De Nederlandse tak van Samsung heeft al kenbaar gemaakt dat de telefoon hier in de winkels verkocht gaat worden. Dit gebeurt  vanaf het einde van het eerste kwartaal in 2014. Onduidelijk is of alle kleuren zoals wit, zwart en roze hier verkrijgbaar zijn. Wel werd bekend dat de Galaxy Grand 2 399 euro excl. BTW gaat kosten.

 

Over de Auteur

De auteur schrijft graag over telecom of gadgets zoals de nieuwste tablets en telefoons.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo