Samsung Galaxy Note 2 vs Samsung Galaxy Note - Artikel Post - Artikel Marketing

Samsung Galaxy Note 2 vs Samsung Galaxy Note

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: elinegroeneveld
Gezien: 532 | Aantal woorden: 610 | Datum: Fri, 7 Sep 2012 | 0 commentaar

Ogenschijnlijk lijkt de Samsung Galaxy Note 2 alleen qua grootte een upgrade te hebben gehad, maar niets is minder waar! Die vergissing werd namelijk ook veel gemaakt tussen de Samsung Galaxy S3 en de toen nog nieuwe Samsung Galaxy Note. Wij hebben hier een aantal vergelijkingen/upgrades van de Note 2 voor jou op een rij gezet;

 

Groter beeldscherm met Super AMOLED HD-scherm 

De Samsung Galaxy Note heeft een 5.3 inch Amoled HD-scherm, 1 GB RAM geheugen, 16 GB opslagcapaciteit. Plaats je deze gegevens echter tegenover de Galaxy Note 2 kom je uit op een  5.5 inch Amoled HD-scherm, 16/32/64 GB opslagcapaciteit en maar liefst 2 GB aan geheugen. 

Ook al beschikt de Note 2 over minder pixels dan de eerste Note (1280 x 800 vs 1280 x 720), het beeld is wel degelijk scherper dan zijn voorganger, dankzij het gebruik van een ander type Amoled scherm.

Ook een niet te vergeten leuke bijkomstigheid is de extra opslag ruimte van 50 GB van Dropbox Cloud.

 

Snellere processor

1.4 GHz dual core Samsung Exynos SOC vs ‘krachtpatser’ 1.6 GHz quad core Samsung Exynos 4412 SOC. De Samsung Galaxy Note 2 heeft een krachtige upgrade gekregen in de vorm van een 1.6 GHz quad core “next gen” processor, waarmee je niet alleen kunt rekenen op een hogere kloksnelheid maar ook op meer mogelijkheden op grafisch gebied. 

 

Om de zwaardere processor en het grote scherm te voorzien van voldoende ‘juice’, zit er in de Samsung Galaxy Note 2 een behoorlijk heftige Li-on batterij van maar liefst 3100 mAh (die van de Galaxy Note is 2500 mAh). Hoe de batterij in de praktijk gaat werken laat nog even op zich wachten, wel te verwachten is dat de Note 2 wellicht iets langer zou kunnen doen na 1 volledige batterijlading.

 

Besturingssysteem 

Waar het eerste Samsung Galaxy Note toestel draaide op Android 2.3 (Gingerbread), heeft het besturingssysteem van de Note 2 een upgrade gekregen naar OS Android 4.1 (Jellybean). Het systeem gaat hiermee een stuk sneller en soepeler werken. Het zelfdenkende systeem probeert zelf in te schatten waar jij, als gebruiker, het scherm zal raken, om sneller te reageren. Binnenkomende e-mails krijgen meer ruimte op het notificatiescherm en gemiste oproepen zijn nu direct vanuit het notificatiescherm terug te bellen. De huidige Galaxy Note bezitters hoeven echter niet te treuren want ook voor dit toestel is een upgrade naar de nieuwste Android versie binnenkort mogelijk.

 

S-Pen

Om de S-Pen van de samsung Galaxy Note 2 is veel te doen, zo ook op de Unpacked presentatie en de IFA beurs. De S-Pen stylus biedt je de mogelijkheid het toestel te bedienen, maar kan nog veel meer. De features op de Samsung Galaxy Note 2 zijn aanzienlijk uitgebreid in vergelijking met de eerste Samsung Galaxy Note. Activeer je Samsung Apps, vind je bijvoorbeeld S Choice. Deze map biedt toegang tot verschillende Apps die speciaal zijn voor het gebruik van de S-Pen. Nog een aantal voorbeelden van deze Apps; Zen Brush (veelzijdig tekenprogramma), Touchnote (verstuur foto’s met handgeschreven tekst), TouchRetouch (verwijder eenvoudig zaken die je niet op je mooie foto wilt hebben staan met de S-Pen). Over de Auteur

Volger van mobiele gadgets

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo