FB pix Samsung Galaxy S5: De beste koop in 2014? - Artikelpost

Samsung Galaxy S5: De beste koop in 2014?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1056 | Aantal woorden: 551 | Datum: | 0 commentaar

Het vergelijken van de Samsung Galaxy S5 met de iPhone 5S is een lastig taak, omdat beide producten op een volledig ander besturingssysteem draaien. Echter lijkt de Galaxy S5 te beschikken over een betere camera, high-end fitness functies en nog een klein aantal andere functies die niet te vinden zijn op de iPhone 5S, waaronder NFC. Een goed moment om eens te kijken waarom de Galaxy S5 door velen wordt gezien als de betere smartphone.

Groter & beter scherm
In een tijd waar bijna alle high-end modellen beschikken over een 5-inch of groter scherm, blijft de iPhone 5S steken op een 4-inch scherm met een resolutie van 1136 x 640 pixels. Het is zeker geen verkeerd scherm, maar de Galaxy S5 is superieur met het geweldige 5,1-inch super-AMOLED scherm dat 1920 x 1080 pixels telt. Een groter scherm betekent een betere ervaring bij het kijken van video’s, webpagina’s, boeken lezen en ook is het makkelijker om te typen op het virtuele toetsenbord. Het is superieur aan het scherm van de iPhone 5S dat sinds 2010 qua resolutie eigenlijk niet is veranderd.

Camera
De 8-megapixel camera van de iPhone 5S maakt zeer goede foto’s met natuurgetrouwe kleuren en scherpt, echter zijn slechts de helft van de details te zien in vergelijking met de 16-megapixel camera van de Galaxy S5. Het aantal megapixels zeggen niet alles, maar de Galaxy S5 berekent HDR in rea-time en heeft verschillende belichting niveaus in verschillende delen van een foto, iets wat de iPhone alleen kan doen in foto’s, en niet bij video’s.

Waterbestendig
Wanneer je de iPhone 5S laat vallen in de toilet dan kun je de smartphone net zo goed direct doorspoelen, want het zal dit ongelukje niet overleven. Bij de Galaxy S5 hoef je je hier niet zoveel zorgen over te maken, want het zal zo’n 30 minuten onder water kunnen liggen. Dankzij de IP67 certificatie kan de telefoon tot 1 meter in het water worden gelegd voor een maximale duur van 30 minuten.

Fitness
Of je nou gewicht wilt verliezen of weten hoe slecht je conditie eigenlijk is, op de Samsung Galaxy S5 is dit allemaal mogelijk dankzij de hartslagmeter sensor die zoals je begrijpt het aantal hartslagen per minuut kan opnemen. De Samsung Galaxy S5 beschikt ook over een vernieuwde S Health app, waarmee je weer snel in vorm kan raken. In de app is een stappenteller te vinden, dieet advies en verschillende manier om je gewichtsverlies en oefeningen bij te houden. Op de iPhone 5S ben je afhankelijk van apps en accessoires van derde partijen.

Een Samsung Galaxy S5 kopen lijkt in 2014 dan ook de beste keuze te zijn, en we zijn benieuwd waar Apple op het eind van het jaar mee gaat komen.

 

 

Over de Auteur

Blogger over alles wat met elektronica heeft te maken. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo