FB pix Signal Boost Android stuurt spam SMS - Artikelpost

Signal Boost Android stuurt spam SMS

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1505 | Aantal woorden: 505 | Datum: | 1 commentaar

Na een Android update zag ik tevens een melding over het downloaden van een Signal Booster. Een app waarmee je zou kunnen zorgen dat jouw ontvangst signaal versterkt wordt en waarmee je vanalles kunt meten. Net als anderen, vermoed ik, ben ik helemaal niet tegen wat meer snelheid bij het downloaden en uploaden van mobiele data. En omdat de App suggestie direct na een Android update kwam, dacht ik "ja doe maar". 

Het downloaden van de app verliep zoals met andere apps, gewoon vlot en geen vreemde boodschappen ofzo. Na de download moest ik de booster App wel direct activeren werd mij verteld op mijn Samsung S3. Dus dat deed ik. Vervolgens kwam ik in de connection booster en zag allemaal leuke metertjes en grafieken. Dus tot zover geen vreemde dingen. 

Kort na activeren van de booster kreeg ik echter een SMS, en nog één, nog één, etc. Toestel was als een gek aan het trillen. Bij het opvragen van de SMS-en zag ik allemaal tips over het zuiniger omgaan met de batterijen. Huh? Bijvoorbeeld dat je jouw toestel moet uitzetten als je hem niet gebruikt (ja zulke tips kan ik zelf ook wel bedenken). Of door de helderheid van je GSM scherm niet te hoog in te stellen. De vibratie uit te schakelen en zodoende weer de levensduur van de batterij te verlengen. Niet echt verassende tips!

Tussen de tips zag ik ook een smsbericht over 12 euro per week en schrok mij natuurlijk een hoedje. Voor dergelijke eenvoudige energietips 12 euro betalen? No way! De berichten waren afkomstig van SMS nummer 2120 en de hulplijn was het nummer 0851110162. Het ging blijkbaar om Android tips, X4 items / week, € 12 / wk. In een latere SMS zag ik ook het e-mailadres info@battery.mobi (gek want de site battery.mobi / www.battery.mobi bestaat niet). Helemaal bovenaan de smsconversatie zag ik ook staan signal2 46475017 en direct daarachter OK. Zo ben ik blijkbaar ongewenst aangemeld.

Het kan niet anders dan dat de signal booster applicatie mij automatisch heeft aangemeld voor energy / battery tips. Na wat googlen kwam ik ook uit op klachten over "Battery optimizer app notification". En berichten over Scare Apps in plaats van Spam apps. 

Heb jij ook zoiets gehad? Reageer hieronder met jouw ervaring en help zodoende anderen. Ook kun je naar http://www.payinfo.nl/ gaan om uit te zoeken of je ongewenst lid bent geworden van een SMS dienst. En natuurlijk kun je Google gebruiken. Er zijn blijkbaar ook veilige signal boost apps op de markt, maar wees extra voorzichtig! Download bijvoorbeeld jouw programma's alleen via de Google Play Store.Over de Auteur

Beheerder van Artikelpost en berichten.org. Berichten.org is ook een Artikel Marketing site in Nederland.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Samsung Galaxy A15 4G - 128GB - Blue black
Samsung Galaxy A15 4G - 128GB - Blue black

€ 156,00
Toon product

Apple iPhone 15 - 128GB - Black
Apple iPhone 15 - 128GB - Black

€ 799,00
Toon product

Samsung Galaxy A15 5G - 128GB - Blue black
Samsung Galaxy A15 5G - 128GB - Blue black

€ 173,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo