Sony Xperia S eindelijk in ons land – een preview - Artikelpost

Sony Xperia S eindelijk in ons land – een preview

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 396 | Aantal woorden: 467 | Datum: | 0 commentaar

Na een periode van bijna twee maanden tussen onthulling en daadwerkelijke release is Sony’s nieuwe Android smartphone eindelijk in ons land op de markt verschenen. Sony een matig jaar heeft de voormalige marktleider op het gebied van mobiele telefoons – samen met Ericsson, toen nog – een hoop in te halen op de bedrijven die anno 2012 de Dienst uitmaken: Samsung, Apple, en – vooruit – ook een beetje HTC.

Met de nieuwe Xperia S hoopt Sony het tij te keren. Het is het eerste toestel van de Japanse fabrikant die voorzien is van een dual core processor. Maar toch is alles behalve deze processor die de aandacht moet gaan trekken.

Het eerste, en meest in het oog springende kenmerk van de Xperia S is het beeldscherm. Met een diagonaal van 4.3 inch en een resolutie van 1280 bij 720 pixels beschikt het toestel over een hogere pixeldichtheid dan het veelbesproken Retina display van de iPhone 4 en 4S. Sony’s zogeheten Reality Display is dan ook een indrukwekkend scherm, waarop pixels met het blote oog niet meer te onderscheiden zijn, en bijvoorbeeld webpagina’s zelfs uitgezoomd leesbaar blijven.

Naast het kraakheldere scherm moet de Sony Xperia S het voornamelijk hebben van de camera. Om precies te zijn, de twaalf megapixel, backlit camera met de eigen Exmor sensor. Verschillende onafhankelijke vergelijkingen hebben laten zien dat de Xperia S, mits in handen van iemand die weet hoe hij of zij om moet gaan met de camera settings, zelfs legendarische cameratelefoons zoals de Nokia N8 overtreft. En dat wil wat zeggen.

Voor de rest heeft Sony haar best gedaan om een zo compleet mogelijk toestel af te leveren. De accu is van een snel opladend type: in ongeveer een uur en een kwartier laadt deze op van nul tot 100% - drie keer zo snel als bijvoorbeeld Samsung’s Galaxy S2.

Of Sony met de Xperia S een knaller in handen heeft valt overigens nog te bezien. Hoewel de Xperia S een erg mooie smartphone is, komt deze ongeveer een half jaar te laat. Nu staat het toestel op het punt direct na release alweer ingehaald te worden door – jawel – HTC, Apple, en Samsung.

Check ook alle Sony Xperia S specsOver de Auteur

AndroidBlogger - dé bron voor Android smartphone nieuws

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[137 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo