Verschillen adsl/kabel/glasvezel - Artikelpost

Verschillen adsl/kabel/glasvezel

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 640 | Aantal woorden: 553 | Datum: | 0 commentaar

Adsl/kabel/glasvezel

Wanneer je op zoek bent naar een goede internet verbinding voor in je huis dan is er een keuze uit 3 soorten, namelijk adsl, kabel en glasvezel. Uiteraard zullen er sommige aanbieders zijn die abonnementen bieden met een ander soort internet, of een speciaal soort internet wat niet adsl/kabel/glasvezel is, maar dit zijn er maar weinig. Daarom gaan we in deze tekst vooral in op adsl/kabel en glasvezel. Wat houden deze in en wat zijn de verschillen tussen de verschillende aansluitingen? Vaak kan je hier ook voor kiezen bij een alles in 1 pakket.

ADSL

Wanneer je op zoek bent naar een digitale verbinding met een vrij soepele en snelle upload dan is de ADSL lijn waarschijnlijk perfect. Voor deze lijn heb je een telefoon aansluiting nodig. Het maandbedrag van je adsl abonnement kan flink verschillen omdat providers diverse abonnementen aanbieden. Wel is de tv gebonden aan je adsl en dus word je interactieve tv wat langzamer. De maxium snelheid van 50 mb/s is niet overal aanwezig. Zeker wanneer je ongeveer 3 of meer kilomter van de wijkcentral woont. Op dit punt is de snelheid en het signaal wat lager. Wel is het voordeel van ADSL dat het eigenlijk overal beschikbaar is en dat het dan ook de goedkoopste vorm van tv en internet is.

Kabel

Bij het kabel internet heb je een televisie signaal en ook een internet signaal via deze kabel. Om dit aan de gang te krijgen is er een zogenaamde kabelmodem nodig. Dit zorgt ervoor dat je computer en internet met elkaar verbonden worden. Deze kabel kun je samen met je buren delen. Wel heeft ieder een eigen frequentie en wanneer je buurman of buurvrouw dan een film download/streamt via de kabel heeft dan geen invloed op jouw internet snelheid. Ook zijn er kabel aanbieders met bellen. Wel is het dus altijd verplicht om een basis televisie dienst af te sluiten aangezien het kabel internet altijd via een televisie netwerk loopt.

Glasvezel

Glasvezel is een draad van glas die erg snel en betrouwbaar is. De upload en download snelheid is super snel en kan oplopen tot 500 mb. Wel is het zo dat de gemeente de kabels beschikbaar moet stellen om deze snelle snelheid te kunnen realiseren. Ook kun je altijd zelf de internet providers kiezen. Wel is het erg lastig om over te stappen aangezien er nu nog weinig aanbod is. Je bent dus vaak wel verbonden aan 1 aanbieder.

 Over de Auteur

Legendarisch

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo