Wat is GPS Tracking en waar wordt het voor gebruikt? - Artikelpost

Wat is GPS Tracking en waar wordt het voor gebruikt?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 535 | Aantal woorden: 779 | Datum: | 0 commentaar

Wat is GPS tracking en waar wordt het voor gebruikt?

Heeft u behoefte om de locatie van iets of iemand te kunnen bepalen ten aller tijden? Overweeg dan een GPS (Global Positioning System) tracker.

Natuurlijk kunt u zelf de locatie blijven bepalen door een contactpersoon te bellen, of iemand inhuren om dit voor u te doen. Echter kosten beide opties zowel veel tijd als geld. En niemand, op een paar mensen na, heeft genoeg genoeg tijd en geld voor dit soort arbeidsintensieve taken.

GPS tracking is, zonder twijfel, een van de meeste efficiënte methodes om een persoon of object te volgen, in tegenstelling tot de vorig genoemde opties. Het is waarschijnlijk dat u al eens van GPS tracking heeft gehoord, maar wat is GPS tracking nu eigenlijk? GPS is bestaat uit een netwerk van satellieten en ontvangers om de exacte locatie van objecten en mensen op aarde te bepalen.

Wat is GPS tracking?
Behalve dat het systeem erg accuraat is, is het GPS systeem ook het meest betrouwbaar en consistent. De betrouwbaarheid van het systeem is afkomstig van het feit dat het niet te maken heeft met weersinvloeden en omdat het referentiesysteem een standaard is die over de hele wereld wordt gebruikt. Een GPS tracker verzamelt informatie van de satellieten die binnen bereik zijn en kan hiermee een in een drie-dimensionaal rooster nauwkeurig haar locatie bepalen.

Hoe werkt GPS tracking? De essentie van het systeem omvat 24 satellieten die tweemaal per dag rond de aarde draaien. De satellieten doen dit in zes verschillende banen en bevinden zich op een exacte hoek ten opzichte van de evenaar. Wat interessant is, is dat terwijl de meeste van deze satellieten altijd aan zijn, andere altijd in standby-modus staan.

Welke informatie geven de satellieten dan door aan de GPS tracker? Naast de standaard lengte- en breedtegraden kan het GPS systeem ook de hoogte bepalen zowel op het aardoppervlak als in de lucht. Al deze informatie kan door de GPS tracker in minder dan één seconde worden ontvangen.

Wat zijn de toepassingen van GPS trackers?

Door de daling van de kosten van een GPS tracker is het gebruik flink toegenomen. Van wandelaars en autobestuurders tot vissersboten en militaire toepassingen. Het GPS systeem is het populairste systeem geworden om locaties te kunnen bepalen.

Hoe wordt een GPS tracker gebruikt?

Naast het bepalen van een route wordt de GPS tracker ook vaak gebruikt om gestolen voertuigen mee op te sporen. Het aantal diefstallen wordt hiermee ook gereduceerd omdat vaak niet te zien is van de buitenkant of een auto een GPS tracker in zich heeft of niet. Deze GPS trackers sturen voor een speciaal signaal dat alleen door de politie kan worden getraceerd.

Ten slotte wordt GPS tracking natuurlijk ook veel gebruikt in alle bedrijven waarbij logistiek van de chauffeurs van belang is. Denk hierbij aan vrachtverkeer en taxi's. Een GPS tracker geeft de logistieke afdeling de mogelijkheid om direct de locatie van het voertuig te bepalen en deze naar de gewenste locatie te sturen.

In het informatietijdperk waarin wij nu leven is het belangrijk om zoveel mogelijk relevante informatie te hebben om uw acties soepel te kunnen laten verlopen. De mogelijkheid om altijd de locaties van mensen of voertuigen te kunnen bepalen is hierbij niet te missen. Dankzij GPS tracking kan dit makkelijk, snel en accuraat worden gedaan.

Wilt u meer informatie over GPS Trackers en GPS Tracking? Kijk op onze website: http://www.mygpstracker.nl

Over de Auteur

My GPS Tracker produceert en verkoopt GPS Trackers. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo