Tips om geld te besparen op je telefoonrekening - Artikelpost

Tips om geld te besparen op je telefoonrekening

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 233 | Aantal woorden: 940 | Datum: | 0 commentaar

Je kent het wel einde van de maand en je moet je telefoonrekening betalen. Niet altijd het leukste om te doen, maar het moet wel. Vaak zijn telefoonrekeningen best hoog terwijl dat helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Hier een paar tips om geld te besparen op je eigen telefoonrekening.

Kijk naar je huidige telefoonrekening

Een goed begin is om te kijken naar je rekening en je abonnement zelf. Waar betaal je nu precies voor en wat gebruik je er nou allemaal van. Leuk als je 20 GB hebt, maar als je het niet gebruikt en er wel veel geld voor betaald is dat natuurlijk super zonde. Probeer dus je pakket te beperken naar de hoeveelheden die je echt nodig denkt te hebben. Hiermee kan je al een hoop geld besparen.

Bekijk andere alternatieven

Stel je hebt nu een abonnement met een telefoon erbij inbegrepen. Als deze bijna afloopt kun je beslissen om geen nieuw toestel opnieuw aan te schaffen. Vaak heb je na 2 jaar wanneer je abonnement afloopt dat je telefoon afbetaald is. Een goede tip is dan om geen nieuw abonnement af te sluiten met een nieuwe telefoon. Als je telefoon nog goed werkt is het zonde om een nieuwe aan te schaffen door een nieuw abonnement te beginnen. 
Als je je oude toestel houdt en bijvoorbeeld een prepaid simonly neemt kan je dit veel schelen in je rekening. Een prepaid simonly van prepaidsimkaarten.nl zou dan een goed alternatief kunnen zijn. Zo betaal je een stuk minder geld per maand aan een hoge telefoonrekening, maar ben je nog altijd even goed bereikbaar als hiervoor. Een win win situatie dus.

Gebruik wifi waar kan

Een andere goede tip is om zoveel mogelijk wifi te gebruiken wanneer dat mogelijk is. Wifi is immers gratis en 4g niet. Ga je namelijk over je bundel heen, betekent dat je telefoonrekening oploopt. Dit wil je natuurlijk zien te voorkomen. Gratis wifi is tegenwoordig steeds normaler op verschillende openbare plekken. Wifi is dus niet meer voor alleen in huis of op het werk, maar ook voor in de trein of in een cafe waar je luncht. Ik zou wel aanraden om niet de openbare wifi-netwerken te gebruiken, daar kan iedereen op en zijn niet altijd veilig. De wifi-netwerken waar je van tevoren een wachtwoord moet invullen zijn meestal wel veilig. Iemand die zo langs loopt kan hierdoor niet zomaar gebruik maken van het internet.

Houd je bundel in de gaten

 

Bij veel providers kan je door de maand heen je bundel aanpassen als dat nodig is. Het is dus slim om dit door de maand heen in de gaten te blijven houden. Wanneer je een maand veel thuis werkt kan het handig zijn om je bundel te verkleinen. Zo bespaar je jezelf op een onnodige hoge rekening. En als je een maand veel van huis af bent kan het slim zijn om je bundel van tevoren iets te vergroten. Mocht je dan geen wifi kunnen gebruiken op locatie is het geen grote ramp als je je databundel moet gebruiken.


Over de Auteur

Niels schrijft over telefoons en alles wat daarbij komt kijken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[350 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo