FB pix Titanenstrijd: Interactieve TV vs Normale TV - Artikelpost

Titanenstrijd: Interactieve TV vs Normale TV

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1468 | Aantal woorden: 597 | Datum: | 0 commentaar

De beeldkwaliteit
Interactieve tv is een vorm van digitale tv en dat betekent niets meer dan vlijmscherp beeld met veel oog voor detail. Een normale tv is analoog en daarbij heb je te maken met ruis en storing. Het beeld is korreliger dat heb je bij interactieve tv dus niet.

Aantal zenders
Digitale of interactieve tv biedt de mogelijkheid om meer zenders te ontvangen dan op een gewone tv. Veel buitenlandse zenders, maar ook themakanalen over reizen, koken, auto's: voor bijna elk onderwerp is wel een zender te krijgen. Ook sport- en filmkanalen zijn aan te vragen, daar moet je dan wel voor bijbetalen.

Zelf alles beslissen
Met een gewone tv ben je aangewezen op de tv gids. Dit is bij interactieve tv niet zo. Je kunt zelf bepalen waar je naar wilt kijken en vooral wanneer je het kijkt. Programma's te missen is ook geen probleem meer bij ITV, als je wilt kun je programma's opnemen. Het voordeel hiervan is ook dat je die lange, irritante reclameblokken lekker kunt doorspoelen, en dat kun je natuurlijk niet bij een gewone tv.

Een kastje
Een gewone tv zet je aan en dan kun je gaan kijken. Of zappen, want die afstandsbediening moet natuurlijk wel gebruikt worden. Voor interactieve heb je op zijn minst een kastje nodig dat digitale tv ontvangt, om zo de zenders te kunnen ontvangen. Die plug je in via een scart-kabel en daarna kun je lekker achterover zakken terwijl je door de vele kanalen scrollt. Als je ook wilt kunnen opnemen, is een harddisk recorder nodig. Vaak kun je kiezen tussen een standaard tv-ontvanger en een tv-ontvanger met harddisk recorder. Bij een gewonen tv kun je natuurlijk ook nog programma's opnemen, en wel via de bijna uitgestorven videorecorder en de wat modernere dvd recorder.

Interactief meedoen
Met interactieve tv kun je daadwerkelijk interactief deelnemen aan het aanbod op tv. Als je gewoon tv kijkt kun je natuurlijk met een pennetje de antwoorden van een quiz of test bijhouden, maar met ITV gebruik je de afstandsbediening om te stemmen of om antwoorden te kiezen.


Thuisbioscoop
Natuurlijk kun je op een gewone tv ook gewoon lekker films en series op dvd kijken. Maar bij interactieve tv kun je de bioscoop in huis halen! Of eigenlijk meer de videotheek, want met een druk op de knop is het mogelijk om een keuze te maken uit de nieuwste films. Behalve films zijn ook veel populaire series aan te vragen, die je vervolgens lekker vanaf de bank kunt kijken. Dus niet meer naar buiten op een regenachtige dag, gewoon thuis een keuze maken.

Uitzendingen terug kijken
Waar je bij een gewone tv bent aangewezen op de herhalingen op tv, heb je bij ITV beschikking over Uitzending Gemist. Handig! Want hoewel je met zelf je tv-gids kunt bepalen, kan het natuurlijk gebeuren dat je toch een uitzending over het hoofd ziet die je graag had willen zien. Met interactieve tv kun je alles terugkijken wat vandaag of gisteren is uitgezonden. Het gehele aanbod van Nederland 1, 2 en 3 is op te vragen, maar ook andere zenders bieden gemiste programma's aan. Daar kun je zelf je abonnement op aanpassen.

 

Over de Auteur

Interactieve tv wordt steeds populairder. Zelf alles bepalen, een geweldige kwaliteit en veel meer zenders dan een normale tv zijn dan ook geldige redenen om internet en tv zelf te proberen. Kijk hier maar eens!

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo