Veiligheid boven alles - Artikelpost

Veiligheid boven alles

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 436 | Aantal woorden: 726 | Datum: | 0 commentaar

Cybercrime: je hoort het tegenwoordig overal. Hackers die actief bezig zijn, virussen die opduiken en je computer laten crashen, niks is meer veilig op het internet. Op je bedrijfscomputers staat belangrijke informatie. De gehele planning staat op de computer, de uren van je medewerkers worden hierop bijgehouden en iedereen werkt in bestanden die in de gedeelde mappen staan. Zodra de computers uitvallen, kun je niet meer aan het werk. Dat is natuurlijk iets wat je wil voorkomen.
<H2>Veiligheidsmaatregelen</H2>


Om te voorkomen dat hackers en virussen de overhand nemen op je computers, moet je ze goed beveiligen. Een firewall is een goede oplossing. Dit is een software die de verbindingen tussen je computer en het internet controleert. Mocht er een website niet veilig zijn, dan geeft de firewall dit aan. Zo voorkom je ongewenste informatie op je computer. Maak ook afspraken wat betreft het downloaden. Als alle medewerkers maar lukraak dingen gaan downloaden, is de kans groot dat er een beschadigd bestand tussenzit. Het is ook verstandig om regelmatig een back-up te maken. Mocht er een computer crashen, dan kun je altijd de back-up terug zetten en zo heb je alle bestanden nog. Je kunt ook eens per jaar een beveiligingsscan uit laten voeren. Zo check je of je bedrijf nog goed beveiligd is. Stel je werknemers ook op de hoogte van de gevaren van cybercriminaliteit en -dreigingen. Als zij zich hier bewust van zijn, zullen ze beter opletten met wat ze downloaden.


<H2>Fysieke beveiliging</H2>

Naast het beveiligen van je software, computers en bestanden, is het ook belangrijk om de rest van je bedrijf te beveiligen. Je wilt natuurlijk geen virussen, maar je wilt ook niet dat een inbreker al je computers meeneemt. Goede beveiligingssystemen zijn daarom belangrijk voor je bedrijf. Een alarmsysteem is een goede oplossing. Een goede bedrijfsbeveiliging begint al buiten op het terrein. href="http://www.buitenbeveiliging.nl">Buitenbeveiliging van je bedrijf</a> is de basis voor een goede beveiliging. Denk hierbij aan hekken, camera’s, intercoms en slagbomen. Ga ook voor een goed en beveiligd bedrijf en wees op alle situaties voorbereid, zowel digitaal als fysiek.

Over de Auteur

Sanne Vermeulen: schrijfster, reislustig, moeder, nieuwsgierig en gek op chocola.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo