FB pix Velgen auto kopen: Op wat moet je allemaal letten? - Artikelpost

Velgen auto kopen: Op wat moet je allemaal letten?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 270 | Aantal woorden: 533 | Datum: | 0 commentaar

Velgen kopen voor je auto doe je bij je vertrouwde garagist of online. Online velgen kopen zorgt voor vele voordelen. Je kiest rustig van thuis uit. Je moet je dus niet eens verplaatsen. Je kunt zo de aanbiedingen rustig vergelijken en zo veel besparen. Bij het kopen van autovelgen moet je met enkele belangrijke zaken rekening houden om een miskoop te voorkomen. Velgen kopen online is een goede manier om de geschiktste velgen te kopen aan de laagste prijs.

De juiste velgen voor je auto kiezen wordt vaak over het hoofd gezien. Toch is het minstens zo belangrijk dan het kiezen van de geschiktste autoverzekering.

Velgen kopen: kies de juiste afmetingen

Bij het kopen van nieuwe velgen voor je auto moet je vooral aandacht hebben voor de juiste afmetingen. Alle autovelgen zijn uiteraard niet hetzelfde. De breedte van autovelgen wordt aangegeven met een getal en een hoofdletter J. Dit geeft de vorm van het velgbed aan.  Het cijfer staat voor 1 inch of omgerekend 2,54 centimeter. De breedte van autovelgen wordt gemeten tussen de opstaande randen. Hou ook rekening met hun zogenaamde steekmaat. Die verwijst naar het aantal openingen voor bout en moer van de velg met de diameter van de denkbeeldige cirkel die door het centrum van de openingen gaat.

Velgen kopen met de juiste ET- waarde

De naafas zie je best ook niet over het hoofd. Daaronder verstaan we het is het uitstekende gedeelte van de remschijf waar het wiel opzit. Het naafgat zorgt ervoor dat je de velg kunt monteren zoals het hoort. Let er ook op dat de opening van de naaf dezelfde diameter heeft dan de naafas van je auto. De zogenaamde ET waarde mag nooit meer af dan vijf millimeter afwijken. Koop daarom steeds originele velgen voor je auto. Die hebben altijd de juiste ET- waarde

De binnenzijde van originele velgen

 

Bij het kopen van originele autovelgen controleer je best altijd de aanwezigheid van het originele nummer en het logo van de fabrikant. Zijn die Staan niet aangegeven? Dan is de kans dat je met namaak velgen te doen hebt zeker niet onbestaande, integendeel.Over de Auteur

Schrijven en kennis delen was van jongs af aan mijn passie. Dat is altijd zo gebleven. Ik was meer dan veertig jaar zelfstandig beroepsjournalist voor dag-, week- en maandbladen en voor periodieken over de uiteenlopendste onderdelen.

Nu ik als gepensioneerde veel tijd heb, beheer ik meerdere websites. Ik publiceer vooral over gezondheid, gezonde voeding, wonen, huis en tuin, reizen en vakantie, geldzaken en multimedia.

Ik hoop dat je ook wat aan mijn artikelen hebt...

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo