FB pix Verschillende soorten laptops vergelijken - Artikelpost

Verschillende soorten laptops vergelijken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1151 | Aantal woorden: 638 | Datum: | 0 commentaar

Als het tijd is om een nieuwe laptop te kopen en je op zoek gaat naar eentje doe goed aan jouw wensen voldoet kom je al snel een enorme berg aan verschillende modellen tegen. Alleen al in Nederland worden er duizenden verschillende modellen verkocht, die allemaal weer in te delen zijn in de verschillende soorten laptops.

De kleinste daarvan is de netbook. Dit type laptop is al niet meer zo populair als toen het pas geintroduceerd werd, maar ze worden nog steeds verkocht. Een netbook is klein, goedkoop en lang niet zo snel als een gewone laptop, maar je kan hem wel makkelijk meenemen en onderweg gebruiken om bijvoorbeeld te internetten of tekstverwerken.

Een veel sneller alternatief voor de netbook is de ultrabook. Intel introduceerde het concept in 2011 en zette een jaar later 300 miljoen dolar opzij om hierin te investeren. Een ultrabook is meestal kleiner dan gebruikelijk, bijvoorbeeld 13,3 inch in plaats van 15,6 inch, en kan goede prestaties leveren zonder veel energie te verbruiken. Om dit mogelijk te maken hebben ultrabooks bijvoorbeeld altijd een SSD harde schijf, aangezien dat type harde schijf een stuk minder energie verbruikt en ook nog eens sneller is. Net als bij een Apple Macbook Air hebben ze geen optische drive, maar er kan natuurlijk wel een externe aangesloten worden via usb.

Een andere soort laptop dat erg gerelateerd is aan de ultrabook is de hybride laptop. Dit type laptop is een combinatie van laptop en tablet. Meestal kan je het toetsenbord gedeelte loskoppelen of achter het beeld wegschuiven. Hybride tablet-laptop zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en hoeven bijvoorbeeld niet persé een SSD harde schijf te hebben. Als je niet alleen graag een touchscreen gebruikt, maar soms toch ook een toetsenbord nodig hebt biedt dit type een ideale oplossing.

Het gebruikelijke formaat

Hybride tablet-laptop zijn vooralsnog niet groter te verkrijgen dan het gebruikelijke 15,6 inch formaat. Laptop met een 17,3 of groter beeldscherm zijn dan ook meestal meer bedoelt voor bijvoorbeeld multimediagebruik of als vervanging van een desktop computer. Vanaf 400 euro heb je al een 15,6 inch laptop die prima geschikt is voor dagelijks gebruik zoals internetten of video’s bekijken. Als je de laptop niet vaak meeneemt kan je overwegen om een iets groter formaat te nemen, aangezien een 17,3 inch laptop met vergelijkbare specificaties niet veel duurder is. Een 17,3 inch laptop met een Intel Core i3 is al verkrijgbaar vanaf ongeveer 450 euro.

Vergelijk de verschillen

Als je goed hebt overwogen wat voor soort model en welk formaat het beste bij jou past kan je de verschillende laptops vergelijken en ontdekken welke kleinere verschillen er bestaan. Er zijn vele websites, bijvoorbeeld webshops of vergelijkingssites, waar je de door jouw uitgekozen producten makkelijk kan vergelijken op basis van de specificaties. Door verschillende vergelijkbare modellen te vergelijken worden kleinere verschillen duidelijker. Het ene model kan bijvoorbeeld minder usb poorten of een iets snellere processor hebben. Natuurlijk zijn er eigenschappen die niet direct terug te lezen zijn in de specificaties, maar waar modellen wel in kunnen verschillen. De geluidskwaliteit van de speakers kan bijvoorbeeld verschillen, of een bepaald model kan net wat minder degelijk aanvoelen qua constructie. Om dit soort eigenschappen te vergelijken moet je op zoek gaan naar relevante reviews, waarmee je een aardig beeld krijgt hoe gebruikers de laptop op dit soort punten beoordelen. Met dit in gedachte kan je door reviews, specificaties en de prijzen van winkels te vergelijken tot een goed geïnformeerde aankoopbeslissing komen.Over de Auteur

Laptops-Vergelijken.nl is een vergelijkingssite met meer dan 1000 laptops van alle bekende merken. Vergelijk de prijzen en specificaties en kom tot een overwogen aankoopbeslissing.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo